İzmir'de Denize Sıfır 7 Arsa Yatırımcılara Tahsis Edilecek

İzmir'de Denize Sıfır 7 Arsa Yatırımcılara Tahsis Edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir’in Çeşme, Menderes ve Selçuk ilçelerinde denize sıfır 7 parseli turizm amaçlı yatırımlar için yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edeceğini duyurdu.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin değişik bölgelerinde bulunan 25 kamu arazisini turizm amaçlı yatırımlar için tahsis edecek.

Resmi Gazete’de yer alan ilana göre; Turizmi Teşvik Kanunu ile Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca 16 ildeki kamu taşınmazları, turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek.

Girişimcilerin 31 Ocak 2023 günü mesai bitimine kadar, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 10'uncu maddesi hükmü ile Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021/1’de yer alan hükümler gereğince istenilen bilgi ve belgeleri, Bakanlığa teslim etmeleri gerekiyor.

DENİZE SIFIR 7 PARSEL

Tahsis edilecek taşınmazların aralarında İzmir’den 6 turizm merkezi de bulunuyor. Kararla birlikte İzmir’in Çeşme - Alaçatı, Menderes - Özdere ve Selçuk - Pamucak’taki 7 parsel de girişimcilere tahsis edilebilecek. Tamamı denize sıfır bu parsellere 4 veya 5 yıldızlı oteller yapılabilecek.

ÇEŞME’DE 2 BÖLGE

Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi’ndeki en az 65 bin 796 metrekare büyüklüğündeki 3791 ada 1 parsel, 3792 ada 2 parsel ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki (DHTA) alan 650 yataklı 4 veya 5 yıldızlı otel için ve 30 bin 708 metre kare büyüklüğündeki 4471 ada 1 parsel ise 300 yataklı 4 veya 5 yıldızlı otel inşası için tahsis edilecek.

MENDERES’TE 1, SELÇUK’TA 2 BÖLGE

Menderes’in Özdere Mahallesi’ndeki 33 bin 287 metrekare 1301 ada 6 parsel 300 yataklı 4 veya 5 yıldızlı otel için, Selçuk’un Pamucak bölgesindeki 42 bin 907 metrekare büyüklüğündeki 3105 ada 6 parsel 5 yıldızlı 700 yataklı 5 yıldızlı otel için tahsis edilecek. Yine Selçuk Pamucak’ta yer alan 161 bin 233 metrekare büyüklüğündeki 3107 ada 1 parsel ise 2 parçaya bölünerek biner yataklı iki ayrı 5 yıldızlı otel için tahsis edilecek.

SON KARARI BAKANLIK VERECEK

Turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek alanlara talip olmak isteyenlerden ilk etapta 30 bin TL tahsis talep ücreti istenecek. Bu işletmelerin kimlere tahsis edileceğine Kültür ve Turizm Bakanlığı karar verecek. İzmir'de geçtiğimiz 11 bölge turizm amaçlı yatırımlar için tahsis edileceği duyurulmuş ancak bazı parsellere talipli çıkmamıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.