İzmir'de Değerlenecek Bölgeler 2019

İzmir'de Değerlenecek Bölgeler 2019

İzmir’de nereye yatırım yapmalıyım? İzmir’de hangi semtler prim yapacak. İzmir’inhangi bölgeleri değer kazanacak diye merak eden yatırımcılar için işte İzmir’in en çok değerlenen bölgeleri...

A+A-

Dünyanın en büyük emlak sitelerinden biri olan tr.flatfy.com Türkiye'deki 10 ilin satılık konut ilanlarının analizini yaparak emlak trendlerini ve yatırım yapılabilecek bölgeleri paylaştı.

Konut fiyatları iline, ilçesine, konumuna, yapım yılına, çevresindeki sosyal imkanlara ve çok sayıda değişkene göre farklılık gösterse de yine de bazı kriterlere göre gruplandırmalar yaparak geçmiş belirli bir süre içindeki harekete göre gidişatını gözlemlemek mümkün.

Gerek konutunu satmak isteyen gerekse gayrimenkule yatırım yapmak isteyen kişiler için bu tür trend analizleri de karar vermelerinde onlara yol gösterecek veriler sunabiliyor.

İZMİR’DE DEĞERLENECEK BÖLGELER

izmir-prim-yapacak-yerler.jpg

Ege’nin incisi İzmir, ortalama verilere bakıldığında yatırım açısından İstanbul’a yakın değerlerde seyrediyor. Eylül ayından sonra Ankara’da 4 odalı konutlarda görünen fiyat artışının benzeri İzmir’de de yaşandı. Haziran 2018’de 502 bin TL düzeyinde olan 4 odalı konut fiyatları Ekim ayında 622 bin, Kasım ayında da yaklaşık 650 bin TL’yi gördü. Yıl sonunu da 549 bin 300 TL ortalama ile kapattı. Yani Haziran ayındaki fiyatlara göre yüzde 9,36’lık bir artış kaydetti. Öte yandan tek odalı konutlar aynı çizgide ilerlemiş gibi görünse de oran olarak bakıldığında yüzde 7,8’lik bir değer artışı görüldü. İki odalı konutların fiyatları yüzde 2,20 artarken, 3 odalı konutların fiyatları ise yüzde 4,66 artış kaydetti.

Konut fiyatları ve benzeri konutların kira rakamları dikkate alındığında İzmir’de gayrimenkul yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl olarak gerçekleşiyor. Yatırımcıyı en çok sevindiren ilçeler konut fiyatları en çok artan Narlıdere, Urla, Foça, Güzelbahçe ve Bergama oldu. Yatırımcılara çeşitli fırsatlar vaat eden konut fiyatlarının en hızlı düştüğü ilçeler ise Kiraz, Kınık, Karaburun, Aliağa ve Konak ilçeleri oldu.

Amortismanı en hızlı olan ilçeler Çeşme, Menderes, Narlıdere, Güzelbahçe ve Seferihisar olarak listelenirken, yatırımın geri dönüşü daha yavaş olan ilçeler ise Kiraz, Kınık, Bayındır, Konak ve Çiğli ilçeleri oldu.

2019'da Konut Yatırımı Yapılacak En Uygun İl ve İlçeler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.