İzmir'de 60 Kişiyi 30 Milyon TL Dolandıran İki İnşaat Şirketinin Yetkilileri Tutuklandı

İzmir'de 60 Kişiyi 30 Milyon TL Dolandıran İki İnşaat Şirketinin Yetkilileri Tutuklandı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, topraktan satış vaadiyle kandırdıkların 60 kişinin 30 milyon lirasını alıp kayıplara karışan iki inşaat şirketiyle ilgili başlatılan operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 4'ü tutuklandı.

A+A-

İzmir’de Ulucak Mahallesi'nde inşaat halindeki projeden ev alan vatandaşlar, firma yetkililerine ulaşamadıklarını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yapılan incelemelerde, iki inşaat firması üzerinden daire satışı yapan ve vatandaşlarla yaptıkları sözleşmelerle yaklaşık 30 milyon lira toplayan şüphelilerin, inşaatı yarım bırakıp tapuları teslim etmeden ortadan kayboldukları ortaya çıktı.

Soruşturmada, mağdurlardan sözleşme gereği yatırmaları gereken ücretleri şüphelilerden birinin annesinin adına açılmış banka hesabına yatırmalarının istendiği bunun yanında bazı dairelerin de birden fazla kişiye satıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin bulundukları adresleri tespit eden polisler, adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Bir başka suçtan halihazırda cezaevinde bulunan E.S'nin de soruşturma kapsamında ifadesi alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslardam iki inşaat firmasının yetkililerinin de aralarında bulunduğu M.E.A, S.Ö. ve Ü.S. tutuklandı, E.S'nin bu suçtan da tutuklanmasına ayrıca hükmedildi.

Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasına yönelik karar verilen şüphelilerden 2'si için "düzenli olarak imza verme", 1'ine de "konutu terk etmeme" adli kontrol şartı getirildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.