İzmir ve Ege'de Hangi Araziler Varlık Fonuna Devredildi

İzmir ve Ege'de Hangi Araziler Varlık Fonuna Devredildi

Bakanlar Kurulu kararıyla birçok büyük şirket Varlık Fonu'na devredilirken, listede İzmir'de dev su parklarının ve büyük otellerin bulunduğu araziler de yer aldı.

A+A-

Kamuoyu tarafından yakından bilinen şirketlerin de aralarında bulunduğu bazı firmalara ait hisseler Varlık Fonu'na devredildi.

Bakanlar Kurulunca, Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ, Türkiye Petrolleri AO, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ, Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazine'ye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Türkiye Varlık Fonuna aktarılması kararlaştırıldı.

Antalya, Aydın, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Muğla'daki mülkiyeti Hazine'ye ait 46 taşınmazların tahsisleri kaldırılarak Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Kararla Fona İzmir’den 8, Aydın’dan 8 ve Muğla’dan da 1 taşınmaz devredilmiş oldu.

2 DEV SU PARKI, 556 BİN METREKARELİK ALAN

İzmir’deki arazilerin 6’sı Selçuk, 2’si ise Menderes’te yer alıyor ve arazilerin turizm tesisi olması dikkat çekiyor.

İki ilçesinde toplam 556 bin 891 metrekarelik alan fona devredildi. Fona devredilen arazilerin arasında kiralama yoluyla 49 yıllığına devredilen ve Avrupa’nın en büyük iki su parkı olan Kuşadası Aquapark fona devredildi. Bölgenin ünlü otellerinden olan Büyük Sürmeli Oteli de fona devredilen yerler arasında. Pamucak Sahili'nde bulunan ve içerisinde Pamucak Jandarma Karakolu’nun da bulunduğu parsel de Varlık Fonu’na devredildi.



MENDERES’TE İKİ ÜNLÜ TESİS
Menderes’te iki ünlü turizm tesisi de Varlık Fonu’na devredildi. Özdere’de Kuşadası-Gümüldür yolu üzerinde bulunan Otel Aria Claros ile Gümüldür’ün ünlü tatil merkezi Club Yalı Otel de fona devredilen araziler oldu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.