"İzmir Her Zaman Arkamda Durdu"

"İzmir Her Zaman Arkamda Durdu"

İzmir Ticaret Odası başkan adayı Mahmut Özgener, İzmir Müteahhitler Federasyonu’nun düzenlediği kahvaltıda İzmirli müteahhitlerle bir araya geldi.

A+A-

İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) başkanı Ziya Dağlıer’in düzenlediği 67. Komite seçim toplantısına katılan Mahmut Özgener önemli mesajlar verdi. 67 İnşaat Yapı onarım grubundan Necip Nasır ve Ziya Dağlıer’in listesinde yer alan ve Ekrem Demirtaş’ın da yer alacağı rakip listeye karşı yarışacak olan Mahmut Özgener, şehrin ilgisini ticaret odası seçimlerine odakladıklarını söyledi. Seçimlerin ulusalda da büyük ilgi çektiğini belirten Özgener bugüne kadar birçok önemli görevde bulunduğunu İzmir’in de hep arkasında durduğunu ifade etti.

ziya-daglier-001.jpg

SİVİL TOPLUM OLMADAN SORUNLARI ÇÖZMEK ÇOK ZOR

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) başkanı Ziya Dağlıer, “Bizim 29 yıllık dernek, 4 yıllık federasyon geçmişimiz var. Sivil toplum kuruluşu olmadan hiçbir sorunları çözmek mümkün değil. Geçtiğimiz günlerde Bornovalı müteahhitlerimizin trafo sorunu çözmek için Ziya Dağlıer olarak TEDAŞ yetkililerini aradım. Hiç ilgi göstermediler. Ancak İzmir Müteahhitler Federasyonu adıyla aradığımda bir ilgi, alaka gösterdiler. Hemen sorunu çözmek için çalışma başlattılar. Bu örnekte olduğu gibi bizim birlik içerisinde olmamız lazım. İzmir Ticaret Odası seçimlerinde de diğer federasyonumuzla birlikte katılıyoruz. İnanıyorum ki sektörümüzün sorunlarını Ticaret Odası’nda en iyi şekilde temsil edeceğiz.  Bizim başkan adayımız Mahmut Özgener. Bugün kendisini burada ağırlamaktan çok mutluyuz” dedi.

necip-nasir-002.jpg

DEMİR VE BETON ZAMLARINI TİCARET ODASININ GÜNDEME GETİRMESİ GEREKİYOR

Sektörün sorunlarından bahseden Müteahhitler Federasyonu Necip Nasır ise, “Demir fiyatları 3 bin liraya kadar çıktı. Şimdi biraz düştü. Peki ne oldu da 2 yıl içeriisnde fiyatlar yüzde 200 arttı. Tamamen spekülatif bir zaman. Örgütlü bir yapı olsa böyle spekülatif zamlar olmaz. Bizler federasyon ve dernek başkanları olarak sektörümüzün sorunları çözebilmek için mücadele veriyoruz. Bu işi gönüllülük esasıyla yapıyoruz. Bizim yaptığımızı asıl 55 milyon bütçeli yarı kamu kurumu statüsündeki İzmir Ticaret Odası’nın yapması gerekiyor. Şu andaki demir ve beton zamlarını İzmir Ticaret Odası’nın gündeme getirip çözmesi gerekiyor. Esas sorunun çözümü orasıdır. Ama onlar görevini yapmıyor. Bu yüzden 9 nisanda İzmir’in ekonomisinin belirleneceği oda seçimlerinde adayız” dedi.

izmirli-muteahhitler.jpg

MÜTEAHHİT ARKADAŞLARIMIZ KAPI KAPI DOLAŞARAK İLZAM TOPLADI

9 nisanda yapılacak seçimlerde tüm meslektaşlarını oy kullanmaya davet eden Nasır şu ifadelerle konuşmasını sürdürdü, “9 Nisanda yapılacak seçimler önceki seçimlerden çok daha önemli. İzmir’in ekonomi çarklarını döndürecek kurumu aktif hale getirebilirsek, İzmir’in ekonomi çarkları dönmeye başlayacak. Bu salonda olan iş adamlarımız kendi işlerinde harcadıkları emeği İstanbul’da harcıyor olsaydı şu anda çok daha yukarıya taşımıştı işlerini. Arsa üretilebildi mi İzmir’de? Üretilemedi. Yerel yönetimler bu işe siyasi bakıyor. Siyaseti yönlendirecek kurum ekonomi dünyasıdır. Sanayi ve ticaret odalarıdır. Ama hiçbir kurumla diyaloğu olmayanların bunu yapması mümkün değil. Ben merkezli bir anlayışla iş yapmaları mümkün değil. Bu yüzden 9 Nisandaki seçimler bir dönüm noktası. Ekonomik çıkarları olmayanlar için bu yolda yürümek çok zordur. Mahmut beyle 4 aydır tanışıyoruz. Tanıdıkça da aynı tarafta seçime girme kararımızın ne kadar doğru bir karar olduğunu gördük. Bu süreçte siz de desteklerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Tabi seçimde sandık başında olmamız çok önemli. Tüm meslektaşlarımızı sandığa getirip oy kullandırırsak sonuca ulaşırız. Biz Ekrem Demirtaş gibi elemanlarımızı gönderip ilzam toplattırmadık. Bizimle beraber çalışan meslektaşlarımız tek tek arayarak, kapı kapı dolaşarak ilzam topladı. Sandıkta bize büyük görev düşüyor. Adil bir seçim olması için hepimizin orada bulunması gerekiyor”

mahmut-ozgener-002.jpg

HİZMET ETMEYİ SEVEN BİR AİLEDEN GELİYORUM

Birçok önemli görevde bulunduğunu ancak kendisi için en önemli görevin İzmir Ticaret Odası başkanlığı olduğunu belirten Özgener, “Çok çalıştık sonuna geldik. İnşallah hep birlikte bu emeklerimizin karşılığını da alırız.  6 ay önce ‘Değişimi birlikte başaralım, geleceği birlikte yaratalım’ sloganıyla yola çıktık. İnsanların büyük bir heves ve iştahla bu değişimi beklediğini gördüm. Sıra bu değişim talebini sandığa taşımaya geldi. Hepimize düşen görev 9 nisanda sandığa gidip oyumuzu kullanmak. Ben hizmet etmeyi çok seven bir insanım. Bugüne kadar önemli görevlerde bulundum. İnşallah daha uzun yıllar hem şehrime hem de ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim. Ben hizmet etmeyi çok seven bir ailenin içinde büyüdüm. Rahmetli babamın babaannesi Hatice Özgener Türkiye’nin ilk kadın milletvekili. Rahmetli dedem Osman Kibar Ege bölgesi sanayi odasının ilk başkanı 1963-1973 yılları arasında İzmir’de belediye başkanlığı yaptı. Rahmetli babam da çok önemli sivil toplum kuruluşlarında ve Altay spor kulübünde başkanlık yaptı. Böyle bir ailenin kültürüyle büyüyünce bende her zaman elimi taşın altına koymayı bildim. Birçok görevde bulundum ama benim hayalim, benim için yaptığım en önemli görev olacak olan yer şu anda aday olduğum İzmir Ticaret Odası başkanlığıdır” dedi.

İZMİR HEP BENİM ARKAMDA DURDU

 Bu kentte büyüdüm, bu kentte yaşadım, işlerimi bu kentte büyüttüm diyen Özgener sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İzmir hep benim arkamda durdu, İzmir hep bana referans oldu. Kamu kurumlarıyla, yerel yönetimleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, spor kulüpleriyle, halkıyla… İş hayatımda da şirketlerimizi belli bir seviyeye taşıdıysak yine bu şehrin bize tanıdığı imkanlar sayesinde oldu. Hepimiz bu şehre bir şeyler borçluyuz. Şimdi sıra bu şehre birşeyler katabilmekte.  İnşaat sektörü ülkemizin lokomotifi. Ben böyle bir sektörün içerisinde bu yola yürümekten de onur ve gurur duyuyorum. İnşallah bu sektörü temsilen İzmir Ticaret Odası başkanlığı görevini yerine getireceğim.”

izmir-muteahhitler-federasyonu.jpg

İZMİR’İN İLGİSİ TİCARET ODASI SEÇİMLERİNDE

Mahmut Özgener konuşmasını, “Bizim adaylığımız şehre bir heyecan kattı. Şehrin ilgilisini İzmir Ticaret Odası seçimlerine çok yoğun bir şekilde çektik. Bu ilgi sade İzmirle sınırlı da kalmadı. Tüm ülkede oda seçimleri yapılacak ama bizim oda seçimlerimiz Türkiye’nin gündemine oturdu. En çok konuşulan, en çok tartışılan seçim İzmir Ticaret Odası seçimleri. Demek ki biz ekip olarak doğru bir vizyonla yol çıktık ki bu seçimi ülke gündemine taşıdık. Bu oda yaptıklarıyla sadece yerelin gündeminde kalmamalı, yaptıklarıyla,  gücüyle Türkiye’nin gündemine damga vurmalıdır. Bunu gerçekleştirmek için bu odanın yönetim anlayışını değiştirmek lazım. Bu odayı çok daha katılımcı bir anlayışla yönetmek gerekiyor. Ben seçildiğim taktirde sorunlarınızın çözümü için elimden geleni yapacağımı ve sizlerin benim ekibimin bir parçası olacağına söz veriyorum” sözleriyle noktaladı.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.