İzmir Dünyanın Alüminyum Başkenti Olacak

İzmir Dünyanın Alüminyum Başkenti Olacak

Optimum Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Öcal, “İzmir bir gün dünyanın alüminyum başkenti olacak. İzmir o yönde çok hızlı ilerliyor. Yurt dışı projelerinden talepler hep İzmir’e geliyor” dedi

A+A-

1992 yılında lise 1. sınıf öğrencisiyken alüminyum doğrama atölyesinde çırak olarak çalışmaya başlayan Cengizhan Öcal, 1999 yılında Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğini kazandı. Üniversite eğitimini fakülte birincisi olarak tamamlayan Öcal, kendi işini kurmak için İzmir’e döndü. 2000 yılında abisi Oğuzhan Öcal tarafından kurulan firmada çalışmaya başlayan Cengizhan Öcal, 2013 yılında abisi şirketi kendisine devredince Optimum Alüminyum ismiyle faaliyet göstermeye başladı.

1.400 metrekarelik kapalı alanda 16 kişilik ekiple üretim yapan Optimum Alüminyum, son teknoloji CNC makinelerde profilleri işleyip sistem haline getiriyor. Hem montaj hem de uygulama kısmında yer alan Optimum, yıllık 150 ton profil işleme kapasitesine sahip. İlk olarak işe Karabağlar’da 70 metrekarelik bir atölyede başladıklarını ifade eden Optimum Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Öcal, “İşimizi her zaman en iyi şekilde yapmaya çalıştık ve bugünlere geldik. 2017 yılında Karabağlar’dan Sarnıç’a taşındık. Makine yatırımı yaptık ve iş kapasitemizi artırdık. Yatırımlarımızdan sonra iş hacmimiz yüzde 1000 arttı” dedi.

cengizhan-ocal-optimum-aluminyum.jpg

Sahiplendiğimiz bir marka

LineaRossa markası çıktığı gün bayisi olduklarını belirten Öcal, “LineaRossa sahiplendiğimiz bir markadır. LineaRossa dışında hiçbir malzeme kullanmadık, kullanmayı da düşünmüyoruz. Kalite olarak, estetik olarak, uygulanabilirlik olarak en iyi malzemedir. En büyük avantajı projeye özel profil üretebiliyor olması. Bu noktada ciddi bir Ar-Ge çalışması var. Çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Hem ekonomik hem de üst segment profil ve sistemleri mevcut” sözlerini kullandı.

Yaptığımız işler en iyi referanslarımızdır

“Malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun uygulamada eksiklik varsa markanın değerini düşürür” diyen Öcal sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Beymetal Alüminyum, uygulamacı bayilerini çok iyi seçerek çok iyi noktalara geldi. Tüm uygulamacı bayileri işlerini çok iyi yapıyor. Biz LineaRossa’nın yetkili üretici bayisi olduğumuz için orijinal malzemeleri ve aksesuarları kullanıyoruz. Tecrübeli ve uzman bir kadroya sahibiz. Yaptığımız işler en iyi referanslarımızdır. Bizim pazarlama departmanımız yok. İşimizi iyi yaptığımız için müşterilerilerimizle uzun süreli çalışıyoruz. Yaptığımız işlerden dolayı yeni müşteriler bizi buluyor.”

Hedefimiz aynı

Beymetal Alüminyum Yönetim Kurulu Eş Başkanı Naci Gül ile aynı hedefleri taşıdıklarını söyleyen Öcal, “ Naci Bey 2014 yılında bana ‘İzmir bir gün dünyanın alüminyum başkenti olacak’ dedi. Ben ona inandım. İzmir o yönde çok hızlı ilerliyor. Yurt dışı projelerinden talepler hep İzmir’e geliyor” diye konuştu.

Hedef ihracatı yüzde 70’e çıkarmak

Yurt dışından da ciddi talep aldıklarını ve Avrupa’ya ihracat yaptıklarını belirten Öcal, “Fransa, Almanya ve Hollanda’ya ihracat yapıyoruz. Afrika’dan da talepler arttı. Fransa’da yeni bir projenin anlaşmasını yaptık. Fransa’ya ciddi miktarda bitmiş ürün gönderiyoruz. Almanya’da bir projenin uygulamasını da yapacağız. Ürünlerimizin yüzde 25’ini ihraç ediyoruz. Hedefimiz ihracat oranımızı yüzde 70’ye çıkarmak” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.