İzmir Büyükşehir Belediyesi 720 Dairelik Toplu Konut Projesi Yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi 720 Dairelik Toplu Konut Projesi Yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli'de bulunan araziye çalışanları için toplu konut projesi geliştirecek. 91 bin metrekare inşaat alanı bulunan arazide 720-780 arası konut inşa edilecek. Toplu konut için şimdiden 550 kişi ön kayıt yaptırdı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci olağan toplantısı Başkan Tunç Soyer başkanlığında yapıldı. 

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA KONUT MÜJDESİ

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketi'ne verilen Çiğli'deki arsalar konusu da ele alındı. Meclis üyelerinin arsa devriyle ilgili detaylı bilgi istemesi üzerine Soyer, “Kentsel dönüşüm ve konut yapılacak. Başka bir amaç söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise projeyi detaylandırdı. Bu arsalarda toplu konut yapılması için çalışmalara başlayacaklarını açıklayan Özuslu, "Belediye ve şirket çalışanları bir yapı kooperatifi kurarak toplu konut için bizden talepleri oldu. Bu alanlarda konut üretimi planlıyoruz. Şu ana kadar çalışanlarımızdan 550 kişi kooperatife ön kayıt yaptırdı. 91 bin metrekare inşaat yapımı bulunuyor. 720 -780 arasında konut yapılacak. Meclisin kabulü halinde hızlı proje süreci başlatılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum