İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 İlçede 19 Arsayı Satışa Çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 İlçede 19 Arsayı Satışa Çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca, Bornova ve Çiğli'de bulunan toplam 19 adet arsa nitelikli taşınmazını satışa çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi arsa satışlarından 31 milyon TL gelir bekliyor.

A+A-

Türkiye ve dünyada yaşanan koronavis pandemisi kaynaklı ekonomik dalgalanmadan belki de en fazla ilçe ve büyükşehir belediyelerinin bütçeleri etkilenmişti.

Yaşanan süreçte hesaba katılmayan çok sayıda gider kalemi ortaya çıkarken, iğneden ipliğe birçok ürüne gelen zamlar sonrası belediyeler bünyesinde bulunan taşınmazları satarak gelir kalemi oluşturma yoluna gitmişti.

Satış anlamında da İzmir’de en fazla eleştirilerin odağına gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyet satışları konusunda sık sık AK Parti ve MHP’nin eleştirilerinin odağına gelmişti. Tartışmalar henüz tamamlanmamışken, Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan bazı taşınmazlar için yeniden satış kararı aldı.

KONUT ARAZİLİ ARSALAR LİSTEDE
Bornova Ergene ve  Evka 3 Mahalleleri’nde birer, Buca’nın Kızılçullu Mahallesi’nde bir, Kocatepe Mahallesi’nde yedi, Tınaztepe Mahallesi’nde iki ve Çiğli Büyükçiğli Mahallesi’nde ise yedi tane olmak üzere  boyutları 105 metrekare ile 358 metrekare arasında değişen toplam 19 ‘arsa’ nitelikli taşınmazını satış listesine koyan Büyükşehir Belediyesi, fiyat aralıkları 1 milyon 12 bin TL ila 2 milyon 817 bin TL arasında değişen taşınmazların beklenen tutarlarda satışının gerçekleşmesi halinde kasasına 31 milyon 518 bin 244 TL koymayı planlıyor. 2 kat ve 5 kat olmak üzere çeşitli yapılaşma izinleri bulunan alanların satışının açık artırma usulü ile yapılacağı belirtilirken, 23 Kasım günü gerçekleştirilecek ihalenin yeri olarak ise 2 Nolu Hol’de gerçekleştirileceği belirtildi.

KAYNAK: EGEDESONSÖZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.