İZEKO Üyelerine 100 Gün Ücretsiz İlan Yayınlama Hakkı

İZEKO Üyelerine 100 Gün Ücretsiz İlan Yayınlama Hakkı

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) ile İzmir'de faaliyet gösteren emlaksitem.com arasında işbirliği protokolü imzaladı. Protokole göre İZEKO üyeleri ilanlarını 100 gün boyunca ücretsiz yayınlayacak.

A+A-

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) ile İzmir’in ulusal emlak platform markası emlaksitem.com ile işbirliği yaptı. "İzmir markalarıyla iş birliği" başlıklı toplantıda bir araya gelen İZEKO Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu ile emlaksitem.com Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talak’ın imza koyduğu işbirliği protokolü ile İZEKO’ya üye emlakçılara özel ayrıcalık tanındı. İzmir’in ulusal emlak platform markası emlaksitem.com, İZEKO üyelerine 31 Mayıs 2020 tarihine kadar ücretsiz ilan hakkı tanıdı.  İZEKO üyesi İzmirli emlakçılar bu süre zarfında ilanlarını emlaksitem.com üzerinden müşteriye ulaştırma şansı yakalamış oldu. İZEKO ve emlaksitem.com arasındaki işbirliği toplantısına, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Hasan Küçükkurt ile İZEKO üyeleri katıldı.

Dükkanların iki katı portallara para ödeniyor

Toplantıda konuşan İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, oda üyelerinin yıllarca bir site kurulması yönünde talepte bulunduğunu ve emlak ilanlarının yayınlanacağı internet sitesi için yıllarca çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Üyelerimizin odaya ödediği aidatlarla para harcayarak senelerce site kurduk, yeniledik. ‘Başkanım bir site yapalım hepimiz bu sitenin içinde bulunalım’ dedik. Siteleri yaptık ama kimse bunun içinde bulunmadı. Baktık ki biz bu işin altından kalkamıyoruz. Yakınmalar çok fazla olduğunu biliyoruz. Emlak portalları önce sizi ücretsiz üye yapıyorlar. Daha sonra rakamları bir anda yükseltiyorlar. Üyelerimizde işin içine otomatikman girmiş oluyor. Sonra bir bakıyoruz ki işlerimizin artması için dükkanımızın iki katı para ödeyerek o portallara reklam ve ilan veriyoruz. Yakınmalar doğal olarak oda başkanına en yetkili olarak gördüğünüz bizlere oluyor. Bizde oda olarak Ege Üniversitesine ‘Bize bir çalışma yapın, bizim bir maliyetimiz olsun’ dedik. Üniversitede ‘Sizin 4 milyon lira paraya ihtiyacınız var. Aylık da şu kadar para gideriniz olması lazım’ dendi. Biz çok büyük bütçeleri olan oda değiliz. Bunu karşılamak mümkün değil. Hal böyle olunca arayış içerisinde girdik” dedi.

100 gün ücretsiz deneme fırsatı

Emlaksitem.com Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talat’ın kendilerine bir tekilfle geldiğini dile getiren Güleroğlu, “Arayış olduğumuz dönemde Ali Talat bey de bize çok güzel bir şey hazırladı ve en son ‘reddedemeyeceğin bir teklifle geleceğim’ dedi ve geldi. Yönetim kurulu üyelerimiz, denetim kurulu üyelerimiz toplantımıza katıldı. Söylediği şeyler çok güzel. Burada bir zorunluluk yok. Site gerçekten çok güzel. Eğer bir İzmir firmasını sahip çıkmak istiyorsak, eğer mesleğimizi sahip çıkmak istiyorsak ve diğer portallarla yarış yapabilsin diyorsak bu firmaya destek vereceğiz. Ama bizim de bu firmadan isteklerimiz var. Rakamları en alt seviyede tutulmasını istedik. Bir de üyemizin belirli süre denemesini istedik. Önce bir ay ile yola çıktık. Sonra iki ay oldu. daha sonra ise Ali bey üç ay olsun dedi. şuan ise Mayıs’ın sonuna kadar yüz gün boyunca bu siteyi ücretsiz deneyebilecek üyelerimiz. Bunu denemeden anlayamayız” dedi.

Tek tuşla ilanlar tüm sitelerde

Sadece siteye ilan girme değil o ilanları güncellemek ve bu teknolojiyi ayakta tutmak gerekiyor. Bununla ilgili altyapımız da hazırlanıyor. Şu anda ülkede ciddi anlamda çalışan bir firma var. Onunla da anlaşmak üzereyiz oda olarak. O firma ile anlaştığımızda üyelerimiz sistemde şu anki mevcut emlaksitem’i de içinde bulunduracak. Üyelerimizin kullandığı diğer emlak siteleri de olacak. Yapacağımız alt yapı çalışması ile oraya tıkladığınız ve şifrelerinize girdiğinizde sadece bir yere ilan gireceksiniz. O portalda girdiğiniz ilanla hangi sitelere üyeyseniz tek bir tıkla o sitelere ilan gönderilecek. 

“İzmir markasını sahip çıkalım”

Emlaksitem.com yönetim kurulu başkanı Ali Talat ise toplantıda bir sunum gerçekleştirdi. Site hakkında bilgiler veren Talat, İZEKO üyelerini emlaksitem.com ile ilgili detayları paylaştı. 100 gün boyunca İZEKO üyelerinin portaldan ücretsiz olarak yararlanabileceğini aktaran Talat, “Kurulduğumuz günden bu yana kullanıcı sayısı her gün daha da artıyor” dedi. Emlaksitem.com’un bir İzmir markası olduğunu sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükurt ise, “Hepimiz farkı yerlerden gelmiş olabiliriz. Ama doyduğumuz yer İzmir. O yüzden İzmirli olarak kent bilincinden dolayı İzmir markasını sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.