"İyi Niyetli Müteahhitler Mezarlığı"

"İyi Niyetli Müteahhitler Mezarlığı"

Aziz Kocaoğlu fikirtepe'de kentsel dönüşüm yapan firmaların projeleri yarım bırakmasını "İyi niyetli müteahhitler mezarlığı" şeklinde yorumlayarak İzmir'de uygulanan yüzde 100 uzlaşı yöntemini önerdi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunarak hükümeti eleştirdi. Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmaları üzerinden hükümete eleştirilerde bulunan Kocaoğlu, Fikirtepe'nin iyi niyetli müteahhit mezarlığı haline dönüştüğünü söyledi. Kocaoğlu, " Fikirtepe'ye şu kadar para lazım. Niye para lazım? Arsa var, oturan ev sahipleri var. Anlaşacaklar. Fikirtepe'ye bir kuruş para lazım değil. Milyonlardan bahsedildi. Kimin parasını nereye harcıyorsun. Bunu iddia ediyorum eğer kentsel dönüşüme inanılıyorsa çarpık yapılanmadan vatandaşlarımız kurtarılmak isteniyorsa bir tek çözüm yolu vardır. Uzun emeklerle ürettiğimiz ve başka da örneği olmayan ilk iki etap uygulamasını Uzundere'de başlattığımız yüzde yüz uzlaşmadır.  Oradan çıkan rantın tamamını orada yaşayan hemşerilerimize veren yerinde dönüşüm yapan sağlıklı konutlara kavuşturan kimseden bir kuruş para talep etmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı projedir. Yol da yöntem de budur. Sen ne kazanıyorsun diyor bana. Ne kazanacağım? Vatandaşımı çarpık yapıdan kurtarıyorum. Kentimizi güzelleştiriyorum. Bulvarlar yapıyorum. Daha ne kazanacağım? Bu para mantığıyla ne verdim ne aldım mantığıyla ne belediye ne devlet yönetilir" dedi.

UZUNDERE'DE ZEMİN ETÜTLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Karabağlar Uzundere'de yapılacak kentsel dönüşüm çalışma alanının zemin etüdünün değiştirildiğini iddia eden Kocaoğlu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı, "Biz Uzundere'de ilk etap ihalesini yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanımızı 48 saat içinde İzmir'e getirdiler. 'Buraya kentsel dönüşüm yapacağız' dediler. Bugün başlayan kentsel dönüşüm zemin etütleri değiştirilmiş kentsel dönüşüm. Nereye? Bir kulübe bir duvar yıkmadan boş araziye yapılan kentse dönüşüm. Kentsel dönüşüm değil. Bu boş araziye ev yapmaktır. Vatandaşın arazisini kamulaştır müteahhide ver. O satsın. Para kazansın. Bu ne dönüşümü? Kentsel dönüşüm tarifini doğru yapmak gerekir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.