İnşaat Deryası
  • E-DERGİ
  • EMLAK GÜNDEMİ
  • PROJELER
  • KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • TOKİ
  • ULAŞIM
  • TİCARİ PROJELER
  • ARSA-ARAZİ
  • İMAR
  • Kategoriler
    • Arsa-Arazi
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • İhale
    • İmar
    • İnşaat Malzemeleri
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Ticari Projeler
    • TOKİ
    • Turizm
    • Ulaşım
    • Vergi-Kredi
  • Foto Galeri
    • Dekorasyon
    • Dünya
    • Emlak Gündemi
    • Magazin
    • Projeler
  • Web TV
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Teknoloji
  • Diğer
    • Yazarlar
    • Manşetler
    • Günün Haberleri
    • Gazete Manşetleri
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Sitene Ekle
    • İletişim
Fikirtepe'de 15 Bin Konut İçin İhale Süreci  BaşlıyorFikirtepe'de 15 Bin Konut İçin İhale Süreci BaşlıyorÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şubat ayı itibariyle 15 bin konutun ihalesini yapmak suretiyle İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesini Fikirtepe'de başlatacağız" dedi.
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesinde İlk Kazma VurulduFikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesinde İlk Kazma VurulduFikirtepe’de ihalesi tamamlanan ve ruhsat alınan alanlarda inşaat başladı. Projedeki toplam yeşil alan miktarı yüzde 70 artırıldı. Yarım kalan inşaatlar da bitme aşamasına geldi.
5 Milyar Liralık Kentsel Dönüşüm Planı Hazır!5 Milyar Liralık Kentsel Dönüşüm Planı Hazır!5 milyar TL yatırımla dönüşecek olan Fikirtepe'de yeni imar planları askıya çıktı. Alanın yüzde 49’u ticaret, ticaret-konut alanı yapıldı. Yüzde 51’lik bölümde ise eğitim, sağlık, park alanı gibi donatı alanları yapılacak
Fikirtepe'de 9 Yıllık Kentsel Dönüşüm Sorunu ÇözülüyorFikirtepe'de 9 Yıllık Kentsel Dönüşüm Sorunu ÇözülüyorFikirtepe'de 9 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm süreci kangrene dönüştü. Bazı firmaların inşaatları yarım bırakması veya hiç başlamaması binlerce aileyi mağdur etti. TOKİ ve Emlak Konut'un kentsel dönüşüm sürecine dahil edilmesiyle sorun çözülüyor.
Kentsel Dönüşüm Mağdurları Arsa Paylarını Ucuza SatıyorKentsel Dönüşüm Mağdurları Arsa Paylarını Ucuza SatıyorFikirtepe kentsel dönüşüm projesinde mağdur olan arsa sahipleri arsa paylarını ucuz bir bedelle satışa çıkıyor. Firkirtepe'de 10-12 bin liraya kadar yükselen metrekare fiyatları 4-5 bin liraya kadar geriledi.
Fikirtepe'de 8 Yıl Önce Başlayan Dönüşüm TamamlanamıyorFikirtepe'de 8 Yıl Önce Başlayan Dönüşüm TamamlanamıyorFikirtepe'de 8 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları bir türlü tamamlanamadı. Bölgede devam eden bazı inşaatlar tamamen durdurulurken bir kısmında da inşaat faaliyetleri yavaşladı.
Fikirtepe Platformu’ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇağrıFikirtepe Platformu’ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇağrıLeke Fikirtepe kampanyası, ikinci ayında da devam ediyor… Fikirtepe Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “Yasal Düzenleme” çağrısı yaptı.
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm İle Yüzde 188 ArttıFikirtepe Kentsel Dönüşüm İle Yüzde 188 ArttıKentsel dönüşümden sonra konut fiyatlarının yüzde 188 arttığı Fikirtepe, uluslararası gayrimenkul arenasında rol model konumunda.
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Mağdurlarından Sanatsal KampanyaFikirtepe Kentsel Dönüşüm Mağdurlarından Sanatsal KampanyaFikirtepe Kentsel Dönüşüm projesinde mağdur olan hak sahipleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na seselerini duyurabilmek için Kadıköy Süreyya Operası önünde ‘Leke Fikirtepe’ isimli enstalasyon ile etkinliği başlattılar.
Kentsel Dönüşüme Sigorta ve Teminat Şartı Geliyor!Kentsel Dönüşüme Sigorta ve Teminat Şartı Geliyor!Hükümet, kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için yeni bir kıanun hazırlığı yaptı. Yeni kanuna göre kentsel dönüşüm projelerine sigorta ve teminat zorunluluğu getiriliyor.
Bakanlık Müteahhitlik Yapıyor!Bakanlık Müteahhitlik Yapıyor!Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Fikirtepe'de, bakanlık olarak girdik şimdi müteahhitlik yapıyoruz. Vatandaşı oradaki batmış müteahhitlerin elinden alıp, vatandaşla müteahhit arasındaki ihtilafı kendimiz çözeceğiz" dedi.
Çadırsal Dönüşüm!Çadırsal Dönüşüm!Fikirtepe'de inşaatı yarım kalan projenin inşaat alanına çadır kurarak burada oturmaya başlayan hak sahipleri mağduriyetlerinin çözülmesini istiyor. Fikirtepe'de bir yandan lüks rezidanslarda yaşam başlarken diğer yandan çadırda yaşam devam ediyor.
Vizyon Taşınmaz Değerleme'den Fikirtepe  Kentsel Dönüşüm RaporuVizyon Taşınmaz Değerleme'den Fikirtepe Kentsel Dönüşüm RaporuVizyon Taşınmaz Değerleme, Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesini düzenlediği raporda mercek altına aldı. Raporda bölgedeki konutların vaat edilen prim oranını yakalayamadığı ifade edildi.
"İyi Niyetli Müteahhitler Mezarlığı""İyi Niyetli Müteahhitler Mezarlığı"Aziz Kocaoğlu fikirtepe'de kentsel dönüşüm yapan firmaların projeleri yarım bırakmasını "İyi niyetli müteahhitler mezarlığı" şeklinde yorumlayarak İzmir'de uygulanan yüzde 100 uzlaşı yöntemini önerdi.
Mehmet Özhaseki: İstanbul'da 250 Bin Konut Yapacağız!Mehmet Özhaseki: İstanbul'da 250 Bin Konut Yapacağız!Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İstanbul'da kentsel dönüşümde önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Yeni yasalarla İstanbul'da inşallah yılda 250 bin konut yapacağız. Bunların hepsi orta, dar gelirli vatandaşlara verilecek." dedi.
Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor!Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor!Kentsel dönüşüm yönetmeliği değişti. Kentsel dönüşümde kira yardımı 18 aydan 36 aya çıkarılıyor. Riskli binalarda ise kira yardımı 18 ay ile sınırlandırılıyor.
Fikirtepe'deki Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Meclise Taşındı!Fikirtepe'deki Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Meclise Taşındı!CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Fikirtepe'de kentsel dönüşüme yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.
Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm HızlandıFikirtepe'de Kentsel Dönüşüm HızlandıÇevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın müdahalesinden sonra Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı.
Fikirtepe'de Çalışmalar Devam EdiyorFikirtepe'de Çalışmalar Devam Ediyor Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Fikirtepe'de yeni projelerin değeri 18 milyar dolara ulaşacak.
Bakanlık Zorda Kalan İnşaat Şirketlerine Ortak OlacakBakanlık Zorda Kalan İnşaat Şirketlerine Ortak Olacakİstanbul Fikirtepe projelerinde gelinen son durum ile artan mağduriyetlerin giderilmesi adına Bakanlık devreye girdi, bazı projelerde ortaklık yapılacak ve projelerin hızlanması sağlanacak.
Fikirtepe 2 Yıl İçinde Bitecek!Fikirtepe 2 Yıl İçinde Bitecek!Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinin devam ettiği Fikirtepe hakkında dengeleri değiştiren açıklamalarda bulundu.
Fikirtepe'de Konut Fiyatları İkiye KatlanacakFikirtepe'de Konut Fiyatları İkiye KatlanacakFikirtepe'de kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla beraber konut fiyatları ikiye katlanacak.
  • İmar Planlarına Ne Kadar Sürede İtiraz Edilebilir?İmar Planlarına Ne Kadar Sürede İtiraz Edilebilir?
  • İstinyepark İstanbul GY. AŞ’nin GYO’ya Dönüşmesine Onay Verildiİstinyepark İstanbul GY. AŞ’nin GYO’ya Dönüşmesine Onay Verildi
  • Dünyanın En Pahalı Evini Bir Türk Satın Aldı!Dünyanın En Pahalı Evini Bir Türk Satın Aldı!
  • Konutta Artan Talep, Birinci El Üretimle KarşılanamıyorKonutta Artan Talep, Birinci El Üretimle Karşılanamıyor
  • Euro Bölgesi İnşaat Üretiminde ArtışEuro Bölgesi İnşaat Üretiminde Artış
  • Tüm Zorluklara Rağmen Konut Talebi Çok GüçlüTüm Zorluklara Rağmen Konut Talebi Çok Güçlü
  • İstanbul'un Kalbindeki Dev Arsa Satılıyor: 5 Aday Teklif Verecekİstanbul'un Kalbindeki Dev Arsa Satılıyor: 5 Aday Teklif Verecek
  • Yazın Ev Almak İsteyenler İçin Konut Kredisi Faiz Oranları Belli OlduYazın Ev Almak İsteyenler İçin Konut Kredisi Faiz Oranları Belli Oldu
  • Dubai’de İnşaat Halindeki Konut Projeleri Yatırımcıların Gözdesi OlduDubai’de İnşaat Halindeki Konut Projeleri Yatırımcıların Gözdesi Oldu
  • Münir Tanyer’den Kentsel Dönüşümde Arsa ve Kredi ÇağrısıMünir Tanyer’den Kentsel Dönüşümde Arsa ve Kredi Çağrısı
ÇOK OKUNANLAR
  • Çeşme'de 10 Milyar TL'lik Proje İçin İmzalar AtıldıÇeşme'de 10 Milyar TL'lik Proje İçin İmzalar Atıldı
  • Konut Fiyatlarındaki Artış Mayısta Enflasyonu GeçtiKonut Fiyatlarındaki Artış Mayısta Enflasyonu Geçti
  • İnşaatta Batık Kredi Oranı Yüzde 4.8’e Yükseldiİnşaatta Batık Kredi Oranı Yüzde 4.8’e Yükseldi
  • Bankalar Faizleri Yüzde 3'ün Üzerine Çıkardı, İnşaat Firmaları 0,69'a DüşürdüBankalar Faizleri Yüzde 3'ün Üzerine Çıkardı, İnşaat Firmaları 0,69'a Düşürdü
  • Güzel Yaşlanan Ve Zamansız Malzemeler SeçiyoruzGüzel Yaşlanan Ve Zamansız Malzemeler Seçiyoruz
İnşaat Deryası
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
  • RSS
Tüm Hakları Saklıdır © 2016

İnşaat Deryası

 |  Haber Scripti

    Günün Öne Çıkan Haberleri

    • Çeşme'de 10 Milyar TL'lik Proje İçin İmzalar Atıldı
    • Konut Fiyatlarındaki Artış Mayısta Enflasyonu Geçti
    • İnşaatta Batık Kredi Oranı Yüzde 4.8’e Yükseldi
    • Bankalar Faizleri Yüzde 3'ün Üzerine Çıkardı, İnşaat Firmaları 0,69'a Düşürdü
    • Güzel Yaşlanan Ve Zamansız Malzemeler Seçiyoruz
    • Gayrimenkul Sektörü 2025 Yılında Rekorlara Doymuyor!
    • Emlak Konut 0,69 Faizle Konut Satıyor
    • Konut Fiyatları Enflasyona Yenildi
    • İmar Planlarına Ne Kadar Sürede İtiraz Edilebilir?
    • Dünyanın En Pahalı Evini Bir Türk Satın Aldı!
    • Konutta Artan Talep, Birinci El Üretimle Karşılanamıyor
    • İstinyepark İstanbul GY. AŞ’nin GYO’ya Dönüşmesine Onay Verildi
    • Euro Bölgesi İnşaat Üretiminde Artış
    • Türkiye'nin ‘En Güçlü’ Gayrimenkul Yatırım Şirketleri Belli Oldu
    • Konut Kredisi Faizleri 10 Ayın Zirvesine Çıktı