İstikrarlı Fiyat Politikası ve Müşteri Yaklaşımımız Uzun Süreli İş Ortaklıklarının Yolunu Açtı

İstikrarlı Fiyat Politikası ve Müşteri Yaklaşımımız Uzun Süreli İş Ortaklıklarının Yolunu Açtı

Kendi işini yapmayı hep hedeflediğini belirten Kerim Ergun, başladıkları günden bugüne adım adım istedikleri yapıya evirildiklerini, yeni bir firma olmalarına rağmen Boya ve Yapı Sektöründe BAK Boya markasının bilinirliğinin arttığını söyledi.

A+A-

BAK Boya Yapı Malzemeleri’nin kurucusu Kerim Ergun, uzun yıllar kurumsal firmalarda ürün tanıtımı, satış ve bayi organizasyonu yöneticiliği yaptıktan sonra kurumsal çalışma hayatını sonlandırarak 2021’de Jotun Boya ve Mapei Yapı Kimyasalları bayiliği ile Karşıyaka’da ticari faaliyetine başladı.

Şirketin çatısını boya ve izolasyonun oluşturduğunu belirten Ergun, ticaretten önceki kurumsal ayak izlerini takip ederek Jotun Boya, Mapei Yapı Kimyasalları, Hemel Ahşap Ürünleri, Anza ve Vitrulan Cam Tekstili  gibi dünya markaları ile Ünlü Boya ,İzmir Fırça, Dekor gibi ulusal önemli markaların bayiliğini ve tedariğini yapıyor. Ergun, bilgi ve tecrübeleri doğrultusunda çok yönlü bir firma olduklarını belirterek ‘’Farklı segmentlerde hizmet verebiliyoruz. Örneğin Karşıyaka mağazamızda perakende, usta ve son tüketiciye servis verirken, inşaat firmaları ve taşeronları yerinde ziyaret ederek toplu tedarik hizmeti verebiliyoruz” dedi. Tedarik süreçlerinin önemini belirten Ergun, ürün bilgisi, ihtiyaç tespiti - doğru ürüne yönlendirme, müşteriye hızlı servis ve satış sonrası hizmetin olmazsa olmazları olduğunu söyleyerek bu esaslar üzerine ticaret yaptıklarını söyledi.

İstikrarlı fiyat politikası, uzun süreli müşteri yaklaşımı

Kısa aralıklarla  hızlı değişen fiyatlara karşın kendi bünyelerinde istikrarlı bir fiyat politikası uyguladıklarını belirten Ergun, “Müşterilerimizi ürün bazında cevapsız bırakmadık. Sürekli ve aralıksız tedarik yapıldı. Diğer taraftan, projelerde anlaştığımız fiyatların arkasında durduk. Zam geldi fiyat değişti demedik. Bu bize uzun süreli iş ortaklıklarının yolunu açtı. Mağaza hizmetimize de çok güveniyoruz. Mağaza yönetimi kurucu ortağım, eşim Bahar Ergun’da. Kendisi Jeoloji Mühendisi olmasına karşın önceki çalışma hayatında uzun yıllar yapı sektöründe mağaza yöneticiliği yaptı. Finans ve müşteri ilişkilerinde ki başarısı bizim için çok önemli. Bununla birlikte boya ve izolasyonda ürün bilgisi yüksek, uzun yıllardır birlikte çalıştığımız deneyimli bir ekibimiz var. Çekirdeğimiz sağlam” dedi.

Müşterinin ne istediğini biliyoruz

İşletmelerine evlerini boyatmak isteyen ailelerden tutun, proje ihtiyaçlarını görüşmeye gelen firma sahipleri ve ustalarına kadar çeşitli bir ziyaretçi portföyü olduğunu belirten Ergun şunları söyledi: “Mağaza konseptimizi oluştururken, ziyaretçilerimizin rahat ve sıcak bir ortamda alışveriş yapmaları  çok önemli. Bu alışverişi yaparken aldıkları ürünlerin tekniğini iyi anlatmak, doğru ürüne yönlendirmek, fikir ve ilham vermek için gayret harcıyoruz. Bunu yaparken bir esnafta olması gereken ‘ahilik’ geni ile doğru ve uygun fiyatlamayı gözetiyoruz. Müşterilerimize, paydaşlarımıza ve çalışanlarımıza karşı aldığımız bir sorumluluk var. Bu sorumluluk bilinci ile basiretli bir tüccar olmak yönünde ilerliyoruz. Hedefimiz boya ve yapı kimyasallarında tedarikçi olarak pazar payımızı büyütmek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum