İstanbul Boğazı'ndaki Yalılara Talep Arttı

İstanbul Boğazı'ndaki Yalılara Talep Arttı

Boğaz'daki yalılarda satış hareketliliği yaşanıyor. Pandemiyle beraber satışa sunulan yalı sayısı arttı. Son iki yılda 20 yalı el değiştirirken, 60-62 yalı da satılığa çıkarılmış durumda.

A+A-

Takvim Gazetesi köşe yazarı Özgür Aras bugünkü köşesinde İstanbul'daki yalı satışlarını kaleme aldı. Özgür Aras, "İstanbul ve çevresinde yalıların el değiştirmesi hızlanmış. Bir taraftan gayrimenkul gelirlerinde TL'ye dönme zorunluluğu diğer taraftan lüks konut vergisi yalılarda kiralama ve satın alma taleplerini hızlandırmış" değerlendirmesinde bulundu. İ

Dün çok yakın arkadaşlarım ile bir araya geldim. İstanbul'da sanat, sosyete ve iş dünyasının en önemli emlak danışmanı kendileri. İşlerinde çok başarılı iki kardeş ile emlak yatırımını konuşurken dikkatimi çeken bir konu açıldı.

İstanbul ve çevresinde yalıların el değiştirmesi hızlanmış. Bir taraftan gayrimenkul gelirlerinde TL'ye dönme zorunluluğu diğer taraftan lüks konut vergisi yalılarda kiralama ve satın alma taleplerini hızlandırmış. Satışlar Boğaz hattında Anadolu Hisarı, Kandilli, Kanlıca ve Yeniköy bölgelerinde yoğunluk kazanmış. 660 yalının bulunduğu İstanbul Boğaziçi bölgesinde halihazırda 60-62 yalının satışı sürüyormuş.

İstanbul'daki yalı dairelerinin satılık fiyatları 3 milyon TL'den, yalıların fiyatları ise Boğaziçi bölgesinde 10 milyon TL'den başlıyormuş.

Yalılara her zaman talep olduğunu belirten Gülçin Gönül, dolar bazında fiyatların düşmesine bağlı olarak son 2 yılda 20'ye yakın yalının satıldığını anlattı. Satışların hemen hepsi yerli alıcılar tarafından yapılmış.

Pandemi öncesi ilanlar ortalama 533 gün yayında kalırken, pandemi başından bu yana ortalama 47 gün yayında kalıyormuş. Kısaca anlayacağımız İstanbul'da yalı satışları ciddi anlamda hızlanmış.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.