İstanbul, Ankara ve İzmir'de Konut Fiyatlarının En Çok Arttığı İlçeler

İstanbul, Ankara ve İzmir'de Konut Fiyatlarının En Çok Arttığı İlçeler

Endeksa.com 3 metropol kentte konut fiyatlarının en çok arttığı ilçeleri açıkladı. İstanbul'da konut fiyatları en çok Beykoz'da, Ankara'da Çubuk'ta, İzmir'de ise Menderes'te arttı.

A+A-

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın güncel verileri değerlendirildiğinde, Ağustos ayında Türkiye'de konut fiyatları yüzde 2 arttı ve son 1 yıllık değer artışı yüzde 22 seviyesinde seyretti. En çok konut satışı olan 3 büyük ilde ise, İstanbul’da yüzde 15, Ankara’da yüzde 17, İzmir’de ise yüzde 18 değer artışı yaşandı. Son bir yılda İstanbul’da Beykoz, Ankara’da Çubuk, İzmir’de ise Menderes en fazla değer kazanan ilçeler olarak öne çıktı.

İstanbul’da yüzde 15, Ankara’da yüzde 17 değer artışı yaşandı

2019 yılının Aralık ayında rekor seviyede konut satışı yaşandı ve gayrimenkul sektörü 2020 yılında hızlandı. Ancak koronavirüs salgının etkilerinin Türkiye’de görülmesiyle beraber özellikle Nisan ve Mayıs aylarında konut satış adetleri düşüş gösterdi. Cazip konut kredileri ile sektör hızla toparlandı ve Temmuz ayında tarihi bir konut satış adedi rekoru kırıldı. Ağustos ayında ise hem yoğun talebin Haziran ve Temmuz aylarında karşılanmış olması, hem de kredi koşullarındaki değişiklikler sebebiyle konut satışları hız kesti, fakat yine de geçen senenin yüzde 54 üzerinde satış gerçekleşti. Ağustos ayı sonu itibarı ile Türkiye genelinde 1 milyon 24 bin 534 adet konut satışı gerçekleşti, bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 43 daha da yükseliyor.

Endeksa'nın açıkladığı güncel verilerine göre gayrimenkul sektörünün hareketli olduğu son bir yılda Türkiye'de konut satış fiyatları yüzde 22 arttı. En çok konut satışı olan 3 büyük ilde ise, İstanbul’da yüzde 15, Ankara’da yüzde 17, İzmir’de ise yüzde 18 değer artışı oluştu.

İstanbul’un en fazla değer kazananı Beykoz oldu

İstanbul’un son bir yılda en fazla değer kazanan ilçesi yüzde 46,53 ile Beykoz olarak açıklandı. Beykoz’u 42,31 ile Başakşehir, yüzde 31,50 ile de Avcılar takip etti.

Ankara’da en çok ilgi Çubuk, Gölbaşı ve Etimesgut’a

Ankara’da en fazla değer kazanan ilçeler yüzde 27,60 ile Çubuk olarak açıklandı. Çubuk’u yüzde 25,96 ile Gölbaşı, yüzde 24,40 ile Etimesgut, yüzde 24,09 ile Sincan ve yüzde 22.57 ile Pursaklar izledi.

İzmir’de Menderes, Çeşme ve Güzelbahçe ilk üçte

İzmir’de son bir yılda en fazla değer kazana ilçeler olarak Menderes, Çeşme, Güzelbahçe, Ödemiş, ve Bayındır. Menderes’te son bir yılda konut fiyatları yüzde 28,87 arttı. Çeşme’de artış yüzde 28,72; Güzelbahçe’de yüzde 25,07; Ödemiş’te yüzde 24,44; Bayındır’da ise yüzde 24,24 seviyesinde yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.