İşimizi Yaşam Tarzımıza Dönüştürdük

İşimizi Yaşam Tarzımıza Dönüştürdük

Her zaman işinin başında olduğunu ve işini yaşam tarzına dönüştürdüğünü belirten yarım asırlık Özdede şirketinin yönetim kurulu başkanı İsmail Özdede, “Böylece müşteri talebini, pazarı, fiyatları daha iyi analiz edebiliyoruz” dedi.

A+A-

Buca’da 1972 yılında nalbur olarak kurulan Özdede, 1983 yılında İsmail Özdede’nin yönetimine geçti. 1994 yılında şahıs şirketinden limited şirkete dönüşen Özdede, 1996 yılında Gıda Çarşısı’na taşındı. Kurulduğu ilk yıllarda boya ve hırdavat ürünleri satan Özdede, 1990’lı yıllardan itibaren sıhhi tesisat malzemeleri satmaya başladı.  Bugün itibariyle yıllık 4.5 milyon metrekare seramik, 60 bin adet vitrifiye satış hacmine ulaşan Özdede, sattığı tüm markalarda Türkiye’de en çok satış yapan ilk 3 bayisinden biri olarak konumlanıyor.  Özdede, Türkiye’deki birçok iyi markanın bayiliğini üstleniyor. Villeroy&Boch, Grohe, Duravit gibi uluslararası markaların distribütörlüğünü de yapan Özdede, aynı zamanda ithal ürün satışı da gerçekleştiriyor. İtalya, İspanya ve Hindistan’dan getirdiği ürünleri tüketici ile buluşturuyor.

ismail-ozdede.jpg

Kale grubunun önemli iş ortaklarından olan Özdede, Kaleseramik’in Türkiye’de en çok satış yapan bayilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Özdede ayrıca Türkiye’nin lider seramik yapıştırıcısı markası Kalekim’in satışlarında da yüksek cirolara ulaşıyor.

Ürün ve marka çeşitliliği

Marka çeşitliliğinin çok fazla olduğunu ifade eden Özdede Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özdede, “Bir müşteri 4-5 farklı mağazayı dolaşsa bizdeki ürün çeşitliliğini bulamaz. Bu bizim en güçlü yönümüz. Hem ürün hem de marka çeşitliliğimiz çok fazla. Sektördeki markaların hemen hepsiyle çalışıyorzuz. Müşteri bize geldiğinde istediği markanın istediği ürününü bulabiliyor. Çok geniş bir stoğumuz var” dedi.

Bayilerimize stoklarımızı açtık

Stok konusunda da çok güçlü bir firma olduklarını ifade eden İsmail Özdede, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Müşterimiz bir ürün aradığında Özdede’de vardır diyerek bize geliyor. Çok geniş depolama alanlarımız var. Bu stoğumuzla hem projelere, hem alt bayilerimize hem de perakende müşterilerimize hizmet veriyoruz. 4 satış mağazamız var. Fabrikaların bulunduğu bölgelerde depolama alanı oluşturup tüm Türkiye’ye ürün sevkiyatı yapıyoruz. Fabrikadan ürünü alıp, fabrika içerisinde veya çok yakın mesafede kiraladığımız depolama alanımızdan tüketiciye ulaştırıyoruz. Nakliye ücretleri çok yükseldiği için bu anlamda ciddi bir fayda sağlıyoruz. Bu sayede fiyatta daha rekabetçiyiz. Türkiye’deki tüm alt bayilerimize stoklarımızı açtık. Bayiler bize sipariş geçtiğinde fabrikadan ürün sevkiyatı sağlayabiliyoruz.”

ozdede-insaat-malzemeleri.jpg

Ege Bölgesi’nde aktifiz

İzmir’deki birçok markalı projeye ürün verdiklerini belirten Özdede, cirosunun yüzde 50’sini toptan satışların, yüzde 25’inin proje satışlarının, yüzde 25’inin de perakende satışlarının oluşturduğunu belirtti. Özdede, “İzmir’de perakende satış içerisinde en güçlü firmalardan biriyiz. İstanbul’daki projelere de ürün satıyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki projelerin ürünlerini tedarik ettik ancak projede ağırlıklı olarak Ege Bölgesi’nde aktifiz” ifadelerine yer verdi.

Güçlü stokla yüksek volümlü işler

Tedarik zincirinin aksamasından dolayı stoğu güçlü olan firmaların daha çok iş yaptığını belirten Özdede, pandemi sonrası süreci şu şekilde değerlendirdi: “Fabrikaların termin sürelerini artırmasından dolayı güçlü stok bulunduran bayilerin iş hacmi arttı. Güçlü stoğumuz son 2 yılda çok yüksek volümlü işler yapmamızı sağladı. Her zaman işimizin başındayız. Müşteri talebini, pazarı, fiyatları daha iyi analiz edebiliyoruz. Müşteri hangi ebatı, hangi rengi, hangi fiyatı istiyor bunu gözlemleyip ona göre aksiyon geliştiriyoruz. Biz birebir müşterilerle ilgileniyoruz. Ahlaklı bir ticaret yapıyoruz. İşimizi çok seviyoruz. Çeşme’de bir yazlığımız yok. Şirkette ayrı bir odam yok. 30 yıllık bir masam var. İşimizi yaşam tarzımıza dönüştürdük. Şirkete en erken gelip en geç çıkıyorum.”

Aile desteği

İsmail Özdede’nin şirketteki en büyük destekçileri ailesi. Aile içerisinde bir iş bölümü mevcut. Eşi Meryem Özdede evliliğin ilk yıllarından beri şirkette aktif bir şekilde idari işleri üstlenerek destek oluyor. Şirketin 3. kuşak temsilcileri Hasan Özdede ve Ayşe Nazlı Özdede eğitimlerini tamamladıktan sonra şirkette aktif olarak yer almaya başladı. Hasan Özdede depo ve sevkiyatları yönetirken Ayşe Nazlı Özdede finans kısmına bakıyor.

Ucuz satılmasına kızmaz, pahalı satılmasına kızar!

30 yıldır İsmail Özdede ile çalışma arkadaşı olduklarını belirten şirket müdürü Tufan Tiryakigil, “İsmail bey pahalı mal satılmasına çok kızar, ancak ucuz mal satılmasına hiç kızmaz. Bir satış temsilcisi mağazaya giren bir müşterimize ürünün fiyatını yanlış yazıp zararına satsın İsmail bey hiç kızmaz. ‘Ticarettir, başka bir üründen kazanırız” der. Ancak 10 liradan alıp 12 liraya satın dediği bir ürünü, satış temsilcisi 14 liraya satarsa biz o müşteriyi kaybettik gözüyle bakarız ve buna kızarız. Bizde kimse pahalı satamaz. Biz her gün buradayız ve hiçbir müşterimizi bu yüzden kaybetme lüksümüz yok. Bu satış hacmine ulaşmamızı bu kriterlerimiz sağladı. Müşterilerimizle tek seferlik çalışmıyoruz. Bizi deneyimleyen müşterilerimiz, bize başka müşteriler kazandırıyor” diyerek şirketin çalışma prensipleri hakkında bilgi verdi.

Sanata ve eğitime destek

Sosyal sorumluluk yönü de gelişen Özdede Yapı Malzemeleri, Meryem Özdede koordinasyonunda sanat ve eğitim çalışmalarına da büyük desteklerde bulunuyor. Türk Sanat Müziği Korosu’na sponsor olan Özdede, okullardaki ihtiyaçların karşılanması, ibadethanelerin sıhhi tesisat malzemelerinin ücretsiz tedarik edilmesi, öğrencilere eğitim yardımı, engellerin sosyal hayata katılımının desteklenmesi ve daha birçok alanda sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum