İnşaatta Yeni Bir Sürece Girdik

İnşaatta Yeni Bir Sürece Girdik

Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, depremlerin ardından inşaatta yeni bir sürece girdiklerini belirtirken, Sirius Florida projesinde deprem yönetmeliğinde belirtilenden daha sağlam bina yapmak için yeniden zemin etüdü yaptırdıklarını söyledi.

A+A-

Firma olarak yeni bir öz değerlendirme süreci başlattıklarını ifade eden Barış Öncü şu bilgileri verdi: “İnşaat mühendisimiz, mimarımız, makine ve elektrik mühendislerimiz, jeoloji ve jeofizik mühendislerimizle bir araya geldik. Zemin etüdümüz yeniden çıkarıldı. Zeminin taşıma kuvveti metrekareye 42 ton olarak ölçüldü. Sirius Florida sağlam kaya zemin üstünde yer alıyor. Herhangi bir zemin iyileştirme çalışmasına da gerek yok. Buna rağmen mevcut statik inşaat değerlerimizi yüzde 20 daha kötü kabul ederek yeni bir planlama yaptık. Betonun en az C25 olması gerekirken betonu C40 yaptık. İmar yönetmeliğinde önem katsayısı 1 alınmasına rağmen; biz katsayıyı 1,2 olarak aldık. Daha fazla yük taşıyabilecek ve sağlam binalar yapıyoruz. Çünkü biz maliyeti bir kenara bırakarak insanların ölmeyeceği binalar yapmak istiyoruz. Projemizden daire almak isteyenlere sağlam evler sunmak istiyoruz. Bu saatten sonraki amacımız insanların burnu bile kanamadan yaşayabilecekleri evler yapmak. Bunun için asıl işimiz olan inşaatta yeni bir sürece girdik. Gerekirse ankastreyi, klimayı vermeyeceğiz. Evin içine sonradan her türlü eşya alınır. Ama bir insan hayatı gitti mi geri gelmesi mümkün değil”

KENDİ İÇ DENETİM VE KONTROL SİSTEMİMİZİ KURDUK

İş yaşamının yanı sıra; sivil toplum kuruluşlarında da görev yaptığını ve bundan sonra yapı sektöründe bir farkındalık oluşması gerektiğini vurgulayan Öncü, şu bilgileri verdi: “STK'larda sektörün sorunlarını üst mevkilere taşımak için çalışıyorum. Sektöre öncülük edip sadece yönetmeliklerle değil kendi insiyatifimizle de daha iyisini yapmak istiyoruz. Bunun için firma olarak harekete geçtik. Kimsenin insan yaşamıyla oynamaya hakkı yok. Şu anki yönetmelik sağlam konutlar yapmak için yeterli; fakat denetim de çok önemli. Sirius Yapı olarak kendi iç denetim ve kontrol sistemimizi kurduk. Şirketimizde proje müdürü onun altında, kaba yapı şefi inşaat mühendisi, ince yapı şefi mimar, mekanik şefi makine mühendisi, elektrik şefi elektrik mühendisi ve A sınıfı iş güvenlik uzmanı tam zamanlı çalışıyor. Tüm bu ekipler konulan her tuğlanın ve atılan her adımın takipçisi olacak. Yapı denetim standartlarını imar kanununa, yönetmeliğe uygun şekilde yapmakla birlikte standartlarımız daha da yükselecek. Daha kaliteli sağlam ve insan hayatına saygılı projeler yapmayı sürdüreceğiz” 

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum