İnşaatta İş Hacmi Çok Daha Fazla Büyüyecek

İnşaatta İş Hacmi Çok Daha Fazla Büyüyecek

İnşaat sektörünü temsilcileriyle İzmir'de bir araya gelen Bakan Özhaseki, yaşanan sıkıntıların geçici olduğunu ve finansmana erişimin yıl sonunda kolaylaşması ile inşaatta iş hacminin yükseleceğini söyledi. Müteahhitlere "bu işten vazgeçmeyin" dedi.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir Ticaret Odası'nda inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. İnşaat sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren bakan Özhaseki, "Enflasyondaki artışla birlikte maliyet iyice şaşırdı. Bunların farkındayız ama bunun geçici olduğunu bilelim. Kimse bu geçici günlere bakıp bu işten vazgeçmesin. Hazine ve Maliye Bakanımız ile bu işi çok değerlendirdik. Bir süre daha finansmana erişim konusunda zorluklar yaşayabileceğiz. Sene sonu gibi finansmana erişimin açılacağını ve çok hızlı olarak işimize dönebileceğimizi net olarak söyleyebilirim. Bir tarafta kentsel dönüşüm mecburiyeti, bir taraftan da refahın artmasıyla insanlarımız daha konforlu konutlara geçmek istiyor bundan dolayı iş hacminin çok daha büyüyeceği bir ortamın bizi beklediğini burada söyleyebilirim. Ülkemize güvenelim" ifadelerini kullandı. 

KONUTLARIN YÜZDE 90'INI ÖZEL SEKTÖR ÜRETİYOR

Biz TOKİ olarak Türkiye'deki konutun yüzde 10'unu yapabiliyoruz diyen Özhaseki "Geçtiğimiz 10 yıla baktığımızda yıllık ortalama 750 bin konut için mesken alıyor. Bizim TOKİ ve Emlak konut olarak yaptığımız 75 bindir. Konutların yüzde 90'ı özel sektör yapıyor. İnşaat firmalarının kurumsallaşarak ilerisi için hazır olması gerekiyor" sözlerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.