İnşaatta İş Bitmez, Birikir!

İnşaatta İş Bitmez, Birikir!

Coordinat Yapı kurucu ortağı Caner Tan, 2023 yılının zor geçtiğini belirterek, "İnşaat sektörüne işlerin bitmeyeceğini birikeceğini görüyoruz. Faizin normal seviyelere inmesiyle birlikte proje sayısının ve arzın artacağını düşünüyorum" dedi.

A+A-

Coordinat Yapı ortaklarından Caner Tan, 2023 yılını değerlendirdi, 2024 yılı için ise beklentilerini ve şirket olarak hedeflerini anlattı. 2023 yılının kredi faizlerinin yükselmesi ve enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle zor geçtiğini belirten Tan, "Kredi faizleri konut satışlarını ciddi şekilde geriletti. Buna enflasyon kaynaklı inşaat maliyetlerinin de artması eklenince yeni inşaat projeleri ertelenmek zorunda kaldı. Barınma sorununun temel bir ihtiyaç olduğunu düşünür ve memur olan bir karı kocanın dahi bugün bir konut alamadığını göz önüne getirirsek 2023 yılının zor geçtiğini daha iyi anlarız. Biz de zor geçen 2023 yılı içinde Corodinat Yapı olarak stratejik bir yıl geçirdik. İnşaatın yanında farklı sektör yatırımlarımız da olduğu için buraların iş hacmiyle ayakta kalmaya çalıştık. İnşaat için ise ileriye yönelik arsa yatırımları gerçekleştirdik" dedi.

Doğru lokasyon doğru projede olacağız

Tan, 2024 yılından beklentilerini ve şirket olarak hedefleri ise şu sözlerle anlattı: "İnşaat sektörüne baktığımız zaman işlerin bitmeyeceğini, birikeceğini görüyoruz. Bu nedenle faizin normal seviyelere inmesiyle birlikte inşaat projelerinin ve arzın artacağını düşünüyorum. Şirket olarak ise 2023 yılında Almanya'da bir şirket kurulumu gerçekleştirdik. Burada aldığımız bir binanın tadilatına başladık. 2024 Aralık ayında bu projeyi bitirmeyi planlıyoruz. Bunun dışında 2024 yılı için şu an çalışmalarını yaptığımız projeler var. Bürokratik aşamalar bittiğinde başlayacağız. Yine şirket olarak benzer işleri değil farklı projelerin içinde olmaya çalışacağız. Bunun için de doğru lokasyon ve doğru projeyi bulduğumuz yeni işlerin içinde olacağız. Bu bağlamda 2024'te piyasayı takip edip gerekli noktada yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.