İnşaat ve Çimento Sektörü Bu Sorunu Olumlu Bir Sonuca Ulaştırmalı

İnşaat ve Çimento Sektörü Bu Sorunu Olumlu Bir Sonuca Ulaştırmalı

İnşaatçılar ve çimentocular arasında devam eden fiyat tartışmaları devam ederken masanın her iki tarafında yer alan Sabit Aydın'a konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

A+A-

Çimento fiyatlarındaki artışla ilgili müteahhitler ve çimentocular arasındaki tartışma devam ediyor. Hem müteahhitler hem de çimentocular birçok kez açıklamalarda bulundu.

Masanın her iki tarafında yer alan bir isim olan Sabit Aydın'a bu konudaki fikirlerini sorduk. 

Çiftay İnşaat geçtiğimiz aylarda Batıçim'in yüzde 30 hissesini 95 milyon dolara satın almıştı. Çiftay İnşaat'ın yönetiminde bulunan Sabit Aydın, yeni bir yapılanmaya giden Batıçim'in yönetim kurulu başkanlığına seçilmişti. 

Çimento ve inşaat sektörünün birbirine paydaş olduğunu ve birbirinin gelişiminde önemli katkı sağladığını belirten Aydın, her iki sektörün de bu sorunu olumlu bir sonuca ulaştırması gerektiğini ifade etti.

Sabit Aydın çimentodaki fiyat tartışmaları ile ilgili şu açıklamaya yer verdi, "Çimento ve inşaat birbirine paydaş iki sektördür. Her iki sektör de ülkemiz ekonomisi için önemli paya sahiptir. Bu tartışmaya inşaat sektörünün maliyetleri içerisinde çimentonun payı ve çimento üreticilerinin maliyetlerindeki artış penceresinden bakmak gerekir. Her iki sektörü de etkileyen maliyetlerin doğru değerlendirilmesi ile birbirinin gelişiminde önemli rol oynayan bu iki sektörün bu sorunu olumlu bir sonuca ulaştırmasını umuyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.