İnşaat Şirketleri Yatırım İçin İzmir'i Tercih Ediyor

İnşaat Şirketleri Yatırım İçin İzmir'i Tercih Ediyor

ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş İdikut inşaat şirketlerinin yatırım için en çok tercih ettikleri kentlerin başında İzmir'in geldiğini belirterek bunun nedenlerini sıraladı.

A+A-

ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş İdikut, İzmir’in inşaat şirketleri açısından en çok yatırım yapılan şehirler arasında olduğuna dikkat çekerek, “Bunun elbette birçok nedeni var. Hem yeni gelişen ilçelerde uygulanan düzenli büyüme çalışmaları hem de bölgenin değerli olmasıyla artan kar oranları İzmir’i oldukça cazip kılıyor” diye konuştu.

İzmir’in tatil köyleri, ulaşım, sakin ilçeler, Kordon, şehir hayatı, sosyal yapı, kültür-sanat etkinlikleri, muhteşem İzmir manzarası ve yaşayan bir tarih olması sebebiyle tercih nedeni olduğuna da vugu yapan Akbaş, İzmir’deki projeleriyle ilgili bilgi verdi ve şunları kaydetti: 

Konut projelerine olan ilgi her geçen gün artıyor

“İzmir, inşaat şirketleri açısından en çok yatırım yapılan iller arasında bulunuyor. İzmir konut projeleri incelendiğinde de muhteşem yaşam merkezlerinin hızlı bir şekilde yükseldiğini görüyoruz. Gerek yerli gerekse yabancı yatırımcılar bu durumun farkında olacak ki konut projelerine olan ilgi her geçen gün artıyor.

İzmir’de ikinci el 35 bin 511 adet konut stoku var

İzmir’de konut satışları düşen faizlerle birlikte hızla artarken, ikinci el konutta İzmir’de 35 bin 511 adet konut stoku bulunuyor. 

Türkiye’nin mega kenti İstanbul’u geride bıraktı

Türkiye’nin en büyük 3’üncü kenti olan İzmir’de, özellikle markalı konut projelerinin yapılması konut fiyatlarında artışı beraberinde getirdi. Ege’nin incisi İzmir’de, son 5 yıllık süreçte konut metrekare fiyatı artışı yüzde 108,6 ile Türkiye’nin mega kenti İstanbul’u geride bıraktı. 5 yıl önce bin 317 lira olan konut metrekare fiyatı, bu yılın Haziran sonunda 3 bin 117 TL’ye ulaştı.

İzmir’de en çok değer kazanan Çeşme, Menderes, Bayındır ve Bornova

Endeksa’nın güncel analizlerine baktığımızda İzmir’de 2019 yılının ilk 6 ayında konut fiyatlarının yüzde 2,06 oranında düşüş, 2020 yılının ilk 6 ayında ise yüzde 6,45 artış gösterdiğini görüyoruz. İzmir’de Haziran sonu itibarı ile ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 117 TL oldu. İzmir’de Çeşme, Menderes, Bayındır, Güzelbahçe ve Bornova en fazla değer kazanan ilçeler arasında yerini aldı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum