İnşaat Şirketleri Ruhsat Başvurularını Erteliyor

İnşaat Şirketleri Ruhsat Başvurularını Erteliyor

İnşaat sektöründeki daralma nedeniyle inşaat şirketlerinin ruhsat sayısında düşüş yaşandığını, yatırımcıların ruhsat başvurularını ertelediğini belirten MÜFED başkanı İsmail Kahraman, bu yılda sektördeki daralmanın devam edeceğini belirtti.

A+A-

İnşaat şirketlerinin ise ruhsat başvurusunu ertelediğini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) başkanı İsmail Kahraman, “İnşaat firmaları mevcut durumların ne kadar daha kötüye gideceğini kestiremediğinden ve satın alma gücüne sahip talebin oluşmasının zamanını tam olarak kestiremediklerinden dolayı yeni ruhsat başvurularını ertelemekteler. Bunun yanı sıra mevduat getirilerinin de yüzde elliye yaklaşması, maaş artışları, enflasyon ve tekrar maaş artışları kısır döngüsünün ne zaman sona ereceğini konusunda ön görüde bulunamadıklarından dolayı yatırımlar beklemeye devam etmektedir. Umarız önümüzdeki günlerde bu kısır döngüden kurtulur ve daha öngörülebilir bir piyasada yeniden yatırımlara başlayabiliriz.” dedi.

SEKTÖRDE YAVAŞLAMA SÜRECEK 

Sektördeki yavaşlamanın devam edecek gibi gözüktüğünü dile getiren Kahraman “Yapı maliyetini oluşturan arsa payı maliyetinde ve inşaat malzemelerinde talebin azalmasından dolayı beklenen gevşeme de ne yazık ki gerçekleşmiyor. Bu iki makasa bir de konut kredilerine ulaşmanın zorlaştırılması da eklenince sektör önümüzdeki yavaşlama trendine devam edecek gibi gözüküyor. Orta ve alt gelir grubunun en azından ilk evini alırken kullanabileceği ve şartları biraz yumuşatılmış finansman kaynaklarının oluşturulması oldukça elzem. Bu sorun sadece kamunun sosyal konut üretimi ile çözülecek bir mesele olmaktan çıktığından dolayı genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde insanların geleceğe umutla bakabilmeleri için özellikle ilk konuta ulaşmanın kolaylaştırılması çok yerinde bir uygulama olacaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.