İnşaat Sektöründe Yeni Tercih: Yeşil Ev

İnşaat Sektöründe Yeni Tercih: Yeşil Ev

İnşaat sektöründe de sürdürülebilir çevreye duyarlı yapılara ilgi her geçen gün artıyor. Bunların başında ise ‘Yeşil Evler’ geliyor. Çevre dostu bu binaların enerji tüketiminde yüzde 24-50, su tüketiminde yüzde 40 ve atıklarda yüzde 70’e tasarruf sağlıyor

A+A-

Son yıllarda sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu vb. gibi isimlerle karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe öne çıkarken, gelecek adına da önemli ipuçları veriyor. Özellikle koronavirüs süreci ile tüketicilerinin de satın alma davranışların değişmesi bu yapılara olan ilgiyi daha çok arttırdı.  Bu kapsamda ise İstanbul önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından 14- 16 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek PREMO 21 – Prefabrik Modüler, Mobil Ev ve Yeşil Yapı Sistemleri Fuarı ile Yapı sektörünün yeni trendi çevre dostu yeşil evler ilk kez görücüye çıkacak. Organizasyon ile beraber Avrupa, Afrika, Balkan ve Ortadoğu Ülkeleri, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Türki Cumhuriyetleri ve dünyanın birçok yerinden gelecek kişiler ise hem ekonomiye hem de sektöre önemli katkılar sağlayacak.

Birçok Ülkede Zorunluluk Haline Geldi

AB ülkeleri, 2019 yılından itibaren inşa edilecek olan tüm binaları bu tarz oluşturmak için anlaşma yaptığını dile getiren Tureks Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, “ Birçok ülkede ise yeni yapılan kamu binalarında tükettiğin kadar enerji üretmesi zorunluluk haline geldi. Ülkemizde ise bu durum henüz gelişim aşamasında fakat her geçen bu yapıların sayısı artıyor. Bu projelerde güneş enerjisi değerlendirilir, yağmur suyu arıtılır, harfiyatta ortaya çıkan atıklar dönüştürülür, karbon tüketimi azaltılırken, enerji tasarrufu sağlanır.  Yeşil evler, dünyada ABD çıkışlı LEED ve İngiltere çıkışlı BREEAM sistemlerince sertifikalandırılıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.