İnşaatta Üretim ve Satışları Artırıcı Politikalar Hızla Devreye Alınmalı

İnşaatta Üretim ve Satışları Artırıcı Politikalar Hızla Devreye Alınmalı

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur seçim sonuçlarını değerlendiren inşaat sektörü temsilcileri üretim ve satışları artırıcı politikaların hızla devreye alınmasını istiyor.

A+A-

Seçim sürecinin geride kalmasıyla birlikte yatırım ortamını iyileştirecek adımlara ihtiyaç olduğunu belirten inşaat sektörü temsilcileri, üretim ve satışları artırıcı politikaların hızla devreye alınmasını talep ederken; üretim maliyetlerinin dizginlenmesi, yatırımları artıracak destekler verilmesi ve kredi faizlerinin düşürülmesi çağrısı yaptı.

Sektör temsilcileri ayrıca yabancıların konut alımlarını artırmak için özellikle yakın ülkelerin teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

tamer-ozyurt-001.jpg

Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı:

“Ekonomik ve sektörel tıkanıklıkların çözülmesini bekliyoruz”

Mevcut hükümet 21 yıllık iktidarın ardından ikinci turda tekrar seçilerek bir süre daha ülke yönetiminde söz sahibi olmayı garantiledi. Öncelikle ülkemiz, milletimiz ve sektörümüz açısından hayırlı olsun. Bundan sonra en kısa zamanda hem ekonomik hem de idari açıdan yaşanan aksaklıkların çözüme kavuşturulmasını temenni ediyoruz. Yönetimden sektörümüzdeki mevcut tıkanıklık ve yavaşlamanın önüne geçilecek tedbirleri alarak inşaat sektörünün hak ettiği değere kavuşmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Öncelikle yüksek maliyetlerin dizginlenmesi, yatırımları arttıracak desteklerin verilmesi, üretim ve satışları arttırıcı politikaların devreye alınması konusunda çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

abdussamet-bahadir.jpg

Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding CEO’su:

“Kaldığımız yerden devam edeceğiz”

Demokrasinin gereği olarak Millet sandığa gitti ve tercihini oy kullanarak ortaya koydu. 21 yıldır iktidarda olan hükümet yeniden güven oyu aldı ve tekrar seçildi. Sonucun ülkemiz ve sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaş bir anlamda yeniden istikrar dedi ve var olan sistemin devamını istedi. Bizler de işimize odaklanarak daha da güçlü bir şekilde üretmeye ve katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Sektörümüzü daha da yukarılara taşımak için yapılacak hamleler konusunda hükümete kolaylık ve başarılar diliyorum.

abdulkadir-akkus-001.jpg

Abdülkadir Akkuş / BOSS4 İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı:

“Durağan süreci geride bıraktık”

Çok önemli bir dönemi seçim sürecini geride bıraktık. Halkın iradesi, mevcut düzene devam kararı verdi. Seçime kitlendiği için beklemede kalan birçok yatırım, birçok başlangıç için hareket zamanı. Sektörümüz açısından bir değerlendirme yapmak gerekirse; finansal gücü olan şirketler yatırımlarını sürdürdü. Ancak bazı konut üreticileri de yatırım yapmadan stabil kalmayı, devam eden inşaatlarını tamamlamayı tercih etti. Yerli ve yabancı konut alıcıları da seçim sonrası için pozisyon aldı. Artık bu durağan süreci geride bıraktık. Bundan sonra açıklanacak yeni reformlar önemli. Artık hızla ekonomi gündemine dönülmeli. Kredi faizleri çok yükseldi. Oysa yeni yatırımların yapılması, fabrikaların açılması için kredi ulaşılabilir olmalı. Bundan sonra konut sektöründe hareketlilik olacağını düşünüyorum. Özellikle depreme karşı güvenli konutlar üretmek üzere kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli. Yabancı yatırımcı tarafında ise Suudi Arabistan, Azerbaycan, Kuveyt, Bahreyn’den, Körfez ülkelerinden hareket bekliyoruz. Konut satışlarını attırmak için de yakın ülkeler teşvik edilmeli. Yerli talep için de kredi faizlerin yükselmemesi lazım. Aksi halde yatırımlar konut yerine döviz ve altına yönlenebilir.

ihsan-culhalik-001.jpg

İhsan Çulhalık / İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:

“Ekonomik denge ve istikrar sağlanmalı”

Öncelikle seçim sonuçlarının milletimize hayırlı olmasını dilerim. Halk, mevcut iktidara tekrar yetki verdi. Yeni kurulacak hükümetten bu güvenin bir sonucu olarak beklentilerimiz var. Geride bıraktığımız süreçte; yüksek maliyetler olmak üzere piyasalardaki dengesizlik toplumun tüm kesiminin darboğaza girmesine neden oldu. Sektörümüz açısından konuşmam gerekirse firmaların bazıları yüksek maliyetlerden dolayı yatırımlarını yavaşlatmayı tercih etti. Yeni dönemde bu dengesiz ve zorlayıcı piyasa hareketlerinin dengeye gelerek düzelmesini ümit ediyoruz. Hükümet bir an önce kurulmalı ve ekonomik denge ve istikrar yeniden sağlanmalı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.