İnşaat Sektörü Sanayiyi Yüzde 30 Oranında Destekliyor

İnşaat Sektörü Sanayiyi Yüzde 30 Oranında Destekliyor

Konutder Başkanı Altan Elmas TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamlarını değerlendirdi. Büyümedeki en önemli faktörün inşaat sektörü olduğunu ifade eden Elmas, "İnşaat sektörü sanayiyi yüzde 30 destekledi" dedi.

A+A-

Konutder Başkanı, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, şunları söyledi; “Birinci çeyrekte 5.4, ikinci çeyrekte 9.4, üçüncü çeyrekte 11.3 ve dördüncü çeyrekte 7.3 büyüme sağladık. 2017 yılının tamamına baktığımızda ise 7.4 lük bir ortalama büyüme var. Sektörel kırılıma baktığımızda ise hizmet sektörü 10.7, İnşaat 8.9, Sanayi 9.2 ve Tarım 4.7 lik bir büyüme gösterdi. Dünya ekonomisinin % 85’ini oluşturan G20 ülkeleri arasında bu rakamlar bize liderliği getirdi. OECD ülkeleri arasında da en fazla büyüyen ikinci ülke olmayı başardık. İnşaat sektörü en büyük büyümeyi gösteren 2. Sektör oldu. Son 3 – 4 yıldır hiç küçülmeyen sektör konumundayız. Yeni rakamlarda sanayi sektörümüzün de inşaat sektörümüzle aynı seviyelere gelmesi son derece sevindirici.

Teşvikler çok iyi oldu

Bu büyüme rakamları Türkiye’nin başarısı. Hükümetimizin teşvikleri, aldığı önlemler rakamların bu şekilde sevindirici çıkmasında büyük önem teşkil ediyor. Gayrimenkul sektörü, Türkiye’de üst üste büyüme kapasitesi göstermeye devam etti.

İnşaat sektörü sanayiyi yüzde 30 oranında destekliyor

Tüm zorluklara rağmen gayrimenkul sektörü yine Türkiye’nin büyüme dinamosu olmaya devam edecektir. İnşaat sektörümüz % 30 seviyesinde iğneden ipliğe sanayi sektörümüze fayda sağlıyor. 2018’de de gayrimenkul sektörünün büyüme ivmesinin süreceğini öngörüyoruz.”

Sağlıklı büyüme devam edecek

Elmas ayrıca şunları ekledi; “Öte yandan büyümenin diğer sektörlerdeki kırılımlarına baktığımız zamanda da ülke olarak dikkat çekici bir büyüme hamlesi içerisinde

olduğumuz anlaşılıyor. Büyük resme topluca baktığımızda da sağlıklı büyümeye devam edeceğimiz anlaşılıyor. Tüm sektörlerimizde büyümenin olması bu durumun en büyük göstergesi. Geleceğe karamsar bir şekilde bakmak için hiçbir sebebimiz yok.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.