İnşaat Sektörü Güven Endeksi Şubatta Geriledi!

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Şubatta Geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat 2021'e ilişkin sektörel güven endekslerini açıkladı. TÜİK verilerine göre inşaat sektörü güven endeksi şubatta 1.3 puan azalarak 83,1'e düştü.

A+A-

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi geçen ay 84,2 iken, Şubat ayında yüzde 1,3 azalarak 83,1'e düştü.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi yüzde 1,6 artışla 76,9 oldu. Gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksi ise yüzde 3,6 azaldı ve 89,3 değerini aldı.

İnşaat sektöründe Şubat'ta girişimlerin yüzde 48,9'u faaliyetleri kısıtlayan herhangi bir faktörün olmadığını, yüzde 51,1'i ise faaliyetlerini kısıtlayan en az bir temel faktör bulunduğunu belirtti.

İnşaat sektöründe faaliyetleri kısıtlayan temel faktörlerden "finansman sorunları" Ocak'ta yüzde 26,3 iken Şubat ayında aynı oranda kaldı, "talep yetersizliği" geçen ay yüzde 22,4 iken Şubat ayında yüzde 25,7 ve "diğer faktörler" ocakta yüzde 30 iken Şubat ayında yüzde 27,2 oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.