İnşaat Sektörü Güven Endeksi Geriledi

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Geriledi

TÜİK Sektörel Güven Endeksleri, Ocak 2021 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre inşaat sektöründe güven endeksinde düşüş yaşandı.

A+A-

TÜİK 2021 yılının ilk güven endeksi raporunu yayımladı. Ocak 2021 Sektörel Güven Endeksleri raporuna göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Aralık ayına oranla hizmet sektöründe yüzde 2,9 oranında artış gösterirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,1 oranında ve inşaat sektöründe yüzde 5,2  oranında düşüş gösterdi. 

Açıklanan son verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Aralık ayına oranla hizmet sektöründe yüzde 2,9 oranında artış gösterirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,1 oranında ve inşaat sektöründe yüzde 5,2  oranında düşüş gösterdi. 

İnşaat sektöründe faaliyetleri kısıtlayan en önemli temel etken finansman sorunları olarak gösterilirken yine talep yetersizli de sektörde yaşanan güven kaybının nedenleri arasında yer aldı. Eylül ayı itibari ile büyük bir hızla yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile konut satış rakamları düşmeye başlamış özellikle de Aralık ayında sektör büyük bir kayıp yaşamıştı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.