İnşaat Sektörü En Fazla Kaba İnşaat Taşeronu Arıyor

İnşaat Sektörü En Fazla Kaba İnşaat Taşeronu Arıyor

İnşaat sektörünün online kariyer ve hizmet platformu workindo.com 2020 yılı raporunu inografik ile açıkladı. Rapora göre sektörde en çok gençler ve kadınlar iş ararken sektör en fazlakaba inşaat taşeronu arıyor.

A+A-

Yapı-inşaat sektörüne özel online kariyer ve hizmet platformu Workindo.com, 2020 yılı site verileri üzerinden inşaat sektörünün kariyer ve online pazaryeri infografiğini yayınladı.

“İş Arayışları Artık Mobil”

Teknolojinin gelişmesiyle artık her şeyi cepten mobil olarak yapabiliyoruz. Yemek siparişinden market siparişine temizlik işlerinden ikinci el-satıma kadar hepsine tek tıkla ulaşılabiliyor. İnşaat sektöründe iş arama konusunda da mobil cihaz kullanımı %64,41 ile ilk sırada yer alıyor.

“Baretli Kadınlar ve Gençler Dikkat Çekiyor”

Kadınlar inşaat sektöründe daha fazla var olmak için arayışlara başladı. İş arayanların %36’sının kadın olması kadınların inşaat sektöründe ciddi varlığını gösteriyor. Workindo.com’da iş arayanların %57’sini 20-25 yaş aralığındaki gençler oluşturuyor. 26-40 yaş aralığı ise %43. En fazla iş arayan yaş ise %14 oranıyla 24 oldu.

“Sektörün En Fazla Arananı Mühendisler ve Kaynakçılar”

2020 yılında Workindo.com’a verilen ilanlara baktığımızda en çok mühendislerin ve kaynakçıların arandığını görüyoruz. Bu kategorilerin ardından elektrikçi ve mimarlar geliyor.   

“Sektör En Fazla İşi Sonbaharda Arıyor”

İnfografik verilerimize baktığımızda inşaat sektöründe iş aramalarının en çok yapıldığı aylar Kasım, Ekim ve Eylül olduğu görülüyor.

“Büyük Şehirlerde İş Var”

Taşeron ve işçi arayan firmaların verdiği ilanlar bazında ilk 4 büyük şehir değişmezken sektörün 5. büyüğünün Kocaeli olduğunu gördük.

“İnşaat Sektörü En Fazla Kaba İnşaat Taşeronu Arıyor”

Workindo.com’un kariyer platformu olmasının yanında inşaat sektöründe hizmet alım-satımı da yapılan bir pazaryeri konumunda olduğunu söyleyebilirim. 2020’de Workindo’dan en çok talep edilen hizmet kaba inşaat hizmetleri oldu.

1-003.jpg2-003.jpg3-002.jpg4-002.jpg

5-001.jpg6-001.jpg7-001.jpg8-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.