İnşaat Sektörü 2022’de Tüm Zamanların En Yüksek İhracatını Gerçekleştirdi

İnşaat Sektörü 2022’de Tüm Zamanların En Yüksek İhracatını Gerçekleştirdi

“Samsun İnşaat Fuarı”nın açılışı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla gerçekleştirildi. Burada konuşan Muş, "İnşaat sektörü 2022’de tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştirdi" dedi.

A+A-

“Samsun İnşaat Fuarı”nın açılışı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Samsun İnşaat, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı”, bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. Sektörün buluşma noktası olan fuarda bu yıl 69 firma, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu stantlarıyla yer aldı.

Fuarın açılışında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Samsun İnşaat Fuarı’nın bu yıl 7’ncisini açıyoruz. Fuarda yaklaşık 80 firma var. Fuara 20 bini aşkın ziyaretçinin gelmesini hedefliyoruz. İnşaat, ekonomide pek çok alana katkısı olan ve durduğu zaman birçok sektörün üretimini yavaşlatan bir sektör. Sanayinin, üretimin ve turizmin gelişmesi için de imkanların sağlanması gerekiyor. Bunun yolu ise inşaat sektöründen geçiyor. 2022 yılında inşaat sektörü malzemeleri sektörü tüm zamanların en yüksek ihracat rakamlarını gerçekleştirdi. Sektörün 2022 yılında bir önceki yıla göre ihracatı ise yüzde 9,5 artarak 33,7 milyar Dolar olarak gerçekleşti. Şu anda 11 ili etkileyen depremden dolayı orada 800 bin civarında bağımsız bölümün inşası yapılacak. Türkiye’deki inşaat üreticilerinin kapasiteleri deprem bölgesindeki imalatın altından kalkabilecek seviyeye ulaşmış durumda. Bu da ülkemiz açısından başarı verici önemli bir gurur. Ülkemizdeki inşaat üreticileri deprem bölgesindeki tedarik sağlayabiliyorlar” dedi.
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.