İnşaat Sektörü 2021'de Yeni Bir Faiz Kampanyası Bekliyor

İnşaat Sektörü 2021'de Yeni Bir Faiz Kampanyası Bekliyor

Ant Yapı yönetim kurulu başkanı Mehmet Okay, konut kredisi faizlerinin yükselmesinden dolayı kredi kullanımının düştüğünü, yeni yılda bir faiz indirimi kampanyası beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

A+A-

Dünyanın en büyük müteahhitlerinin sıralandığı ENR listesinde ilk 100’e giren 9 Türk firmasından biri olan Ant Yapı'nın patronu Mehmet Okay yeni projeleri ve sektördeki sorunlarla ilgili değerlendirme yaptı. 

1 MİLYAR DOLAR CİRO

2020 cirosu ve yeni projeleri ile ilgili bilgi veren Mehmet Okay, "2020 ciromuz 1 milyar dolar seviyesinde. Bunun yüzde 10’u yurtiçinden geliyor. Tabii yeni projeler de var. Daha yeni Amerika’da, Brooklyn’de Astoria ile büyük bir kontrat imzaladık. Türkiye’de ise Bodrum Anthaven projemizin yeni etaplarını hayata geçireceğiz. Bu projede yer almak üzere Radisson Collection ile anlaştık. Bu yaz yeni otelimiz açılacak. İstanbul’da da yeni projelerimiz olacak.Beylerbeyi’nde alt dubleks ve üst dublekslerden, oluşan 3-4 katlı, kent villaları projemiz olacak. Bir de şehir merkezinde 8-10 katlı binalardan oluşan bir proje planlıyoruz.

mehmet-okay.jpg

SEKTÖR 2021'DE YENİ BİR KAMPANYA BEKLİYOR!  

2021 beklentilerini aktaran Okay sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Eski yıllardaki gibi olmamak kaydıyla bir açılma bekliyorum. Geçen yıl kurdaki dalgalanmalarla birlikte herkes çok dolarize olmuştu. Şimdi dolar makul seviyelere geriledi. Ve bu paranın gayrimenkule yönlendirileceğini düşünüyorum. Deprem ve pandeminin etkisiyle az katlı veya villa tipi konut projelerine talep arttı. Ancak ne yazık ki faiz oranları, kredi kullanımını etkiliyor. Bu yüzden sektör olarak tekrar bir kampanya beklentisi içerisindeyiz."

MÜTEAHHİTLER YATIRIM YAPARKEN 40 KEZ DÜŞÜNMELİ

2020'de gayrimenkulde ezberlerin bozulduğunu belirten Okay, "Müteahhitlerin artık yatırım yaparken 40 kere düşünmesi lazım. Çünkü eski bildikleriniz artık doğru olmamaya başladı. Mesela son yıllarda ciddi anlamda ofis yatırımı yapıldı ama şimdi ofis piyasasınında hiç hareket yok. Pandemiyle birlikte orada işler tamamen değişti. 2020 bu anlamda ezberleri bozan bir yıl oldu. Açık AVM’ler ön plana çıktı, ofisler küçüldü, konutlar değişti" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.