İnşaat Deryası
  • E-DERGİ
  • EMLAK GÜNDEMİ
  • PROJELER
  • KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • TOKİ
  • ULAŞIM
  • TİCARİ PROJELER
  • ARSA-ARAZİ
  • İMAR
  • Kategoriler
    • Arsa-Arazi
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • İhale
    • İmar
    • İnşaat Malzemeleri
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Ticari Projeler
    • TOKİ
    • Turizm
    • Ulaşım
    • Vergi-Kredi
  • Foto Galeri
    • Dekorasyon
    • Dünya
    • Emlak Gündemi
    • Magazin
    • Projeler
  • Web TV
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Teknoloji
  • Diğer
    • Yazarlar
    • Manşetler
    • Günün Haberleri
    • Gazete Manşetleri
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Sitene Ekle
    • İletişim
İnşaat Sektörü 2021 Yılında Yüzde 0.9 Küçüldü!İnşaat Sektörü 2021 Yılında Yüzde 0.9 Küçüldü!Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından bugün açıklanan Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerine göre 2021 yılında inşaat sektörü geçen seneyi yüzde 0.9 küçülmeyle kapattı.
İnşaat Sektöründe Tehlike Çanları Çalıyorİnşaat Sektöründe Tehlike Çanları ÇalıyorEge-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, nşaat maliyetlerinin 2021'de yıllık 41.93 oranında artığını, inşaat sektörü temsilcilerine göre ise artışın yüzde 100’ün üzerinde olduğunu ifade ederek inşaat sektörünün ciddi sıkıntı içinde olduğunu söyledi.
İnşaat Sektöründe Kriz Büyüyor!İnşaat Sektöründe Kriz Büyüyor!Koronavirüs döneminde dünya genelinde üretimin düşmesine, artan ihracat ve kur farkı da eklenince inşaat malzemelerindeki fiyat artışları adeta dudak uçuklattı. Demirden, çimentoya nerdeyse tüm malzemelerde yüzde 200 zam eklendi.
100 Metrekare Evin Maliyeti Şu An 1 Milyon TL100 Metrekare Evin Maliyeti Şu An 1 Milyon TLAnadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, Olay Türk TV’de, “30 Dakika” programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aydın, “Şu an ortaya çıkan maliyetlerle 100 metrekare evin maliyeti 1 milyon lira” diye konuştu.
18 Ayda İnşaat Malzemelerinin Fiyatları  Yüzde 250'yi  Gördü18 Ayda İnşaat Malzemelerinin Fiyatları Yüzde 250'yi GördüDiyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, "İnşaat malzemeleri fiyatlarında kur artışı ile izah edilemeyecek spekülatif artışlar yaşanmaya başlamıştır" dedi ve sektörde yaşanan ekonomik krize ilişkin konuştu.
İnşaat Maliyetleri Yıllık Yüzde 41,93 Arttıİnşaat Maliyetleri Yıllık Yüzde 41,93 ArttıTÜİK'in açıkladığı İnşaat Maliyet Endeksi ekimde aylık yüzde 4,75, yıllıkta ise yüzde 41,93 yükseldi.
Döviz Kurundaki Artış İnşaat Sektörünü De Vurdu!Döviz Kurundaki Artış İnşaat Sektörünü De Vurdu!Döviz kurlarında yaşanan artış nedeniyle inşaat firmaları malzeme sıkıntısı yaşamaya başladı. İnşaatlar durma noktasına geldi.
Döviz Kurundaki Artış İnşaat Sektörünü Vurdu!Döviz Kurundaki Artış İnşaat Sektörünü Vurdu!Yükselen döviz kurları nedeniyle zor bir dönemden geçen inşaat ve gayrimenkul sektöründe alarm zilleri çalıyor. Dövizdeki artış her iki sektörün üzerine eylülden bu yana 150 milyar liralık ek yük bindirdi.
Faizlerdeki İndirim İnşaat Sektörünün Yüzünü GüldürdüFaizlerdeki İndirim İnşaat Sektörünün Yüzünü GüldürdüMerkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirim yaptı. İnşaat sektörü alınan bu faiz indirim kararından oldukça memnun kaldı.
Konut İnşaatları Yeniden Hızlanıyor!Konut İnşaatları Yeniden Hızlanıyor!Pandemi ile birlikte durağanlaşan konut sektörü taleplerin patlamasıyla tekrardan hareketlenmeye başladı. Üreticiler yeni konut inşaatı için düğmeye bastı.
İnşaat Sektörü ABD'nin Çelikteki Vergileri Kaldırmasından Nasıl Etkilenecekİnşaat Sektörü ABD'nin Çelikteki Vergileri Kaldırmasından Nasıl EtkilenecekABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?
İnşaat Sektöründe Yeni Projelerle Beraber Eleman Arayışı Arttıİnşaat Sektöründe Yeni Projelerle Beraber Eleman Arayışı ArttıKonut sektöründe üretimin hızlanmasıyla birlikte sektörde istihdamda da hareketlilik bekleniyor. İnşaatçılar yeni projelerle beraber eleman ihtiyacının artacağını dile getiriyor.
Kovid-19 İnşaat Sektöründe Yüzde 15,3 Küçülmeye Neden OlduKovid-19 İnşaat Sektöründe Yüzde 15,3 Küçülmeye Neden OlduMart 2020 den bu yana dünya Kovid-19 salgınının kıskacında . Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Kovid-19 salgını İnşaat sektöründe yüzde 15,3'lük derin bir küçülmeye sebep oldu.
İnşaat Sektörü Yükselişe Geçtiİnşaat Sektörü Yükselişe Geçti2018 yılından itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü Pandemi sürecinde nasıl bir eğilim gösterdi.
İnşaat Faaliyetleri Yeniden Düşüşe Geçtiİnşaat Faaliyetleri Yeniden Düşüşe GeçtiHazır Beton Endeksi 2021 Nisan Ayı Raporu verilerine göre, 2021 yılına düşük seviyede başlayan, mart ayında yılın en yüksek seviyesine ulaşan faaliyetin, nisanda bu yükselişi sürdüremedi ve kısmi bir düşüş gösterdi.
Müteahhitler İnşaat Maliyetlerindeki Yüksek Zamlara Karşı Harekete Geçti!Müteahhitler İnşaat Maliyetlerindeki Yüksek Zamlara Karşı Harekete Geçti!İnşaat malzemelerine gelen yüksek zamlar karşısında harekete geçen müteahhitler Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na ilettiği dosyada inşaat malzemesi ihracatlarına kota uygulanmasını ve iç piyasanın taleplerinin karşılanmasını talep etti.
2021'de Konut Fiyatları Kademeli Olarak Artacak2021'de Konut Fiyatları Kademeli Olarak Artacak2020 yılına iyi başlayan inşaat sektörü artan maliyetlerden dolayı yılı zorluklarla bitirdi. İnşaat sektörü temsilcileri maliyetlerdeki artışların 2021 yılında kademeli olarak konut fiyatlarına yansıtılacağını ifade etti.
İnşaat Sektörü 2021'de Toparlanacak!İnşaat Sektörü 2021'de Toparlanacak!Dünyanın en büyük 250 müteahhiti listesine giren Türk İnşaat şirketlerinin yöneticileri sektörü değerlendirdi. GAMA İnşaat genel müdürü Ahmet Ligvani, pandemiden dolayı 2020 olumsuz gibi gözükse de inşaat sektörün 2021'de toparlanacağını söyledi.
  • Mert Başaran’dan Konut ve Faizle İlgili Önemli ÇıkışMert Başaran’dan Konut ve Faizle İlgili Önemli Çıkış
  • TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde Bu Hafta Hangi İller İçin Kura Çekilecek?TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde Bu Hafta Hangi İller İçin Kura Çekilecek?
  • Konut Kredisi Çekecekler Dikkat!Konut Kredisi Çekecekler Dikkat!
  • Türkler Yurt Dışından 2,4 Milyar Dolarlık Konut AldıTürkler Yurt Dışından 2,4 Milyar Dolarlık Konut Aldı
  • Karabağlar Osman Aksüner’de Kentsel Dönüşüm Hız KazandıKarabağlar Osman Aksüner’de Kentsel Dönüşüm Hız Kazandı
  • Konutta ikametgâh kiralama DönemiKonutta ikametgâh kiralama Dönemi
  • Çelik Fiyatlarında Küresel GerilemeÇelik Fiyatlarında Küresel Gerileme
  • Ödeneksiz Projelere Tasfiye Hakkı Getirilmeli!Ödeneksiz Projelere Tasfiye Hakkı Getirilmeli!
  • Almanya’da Konut Krizi Büyümeye Devam EdiyorAlmanya’da Konut Krizi Büyümeye Devam Ediyor
  • ABD Konut Fiyatlarında ArtışABD Konut Fiyatlarında Artış
ÇOK OKUNANLAR
  • Konut Kredisinde Limit 20 Milyon TL'ye ÇıktıKonut Kredisinde Limit 20 Milyon TL'ye Çıktı
  • 63 Yıldır Tek İşimiz Konut Üretmek63 Yıldır Tek İşimiz Konut Üretmek
  • 35 Metrekarelik Atölyeden 3.500 Metrekarelik Üretim Gücüne...35 Metrekarelik Atölyeden 3.500 Metrekarelik Üretim Gücüne...
  • 2026’da Konut Üretimi Artacak2026’da Konut Üretimi Artacak
  • Konut Kredisi Düzenlemesi Finansmana Erişimi KolaylaştıracakKonut Kredisi Düzenlemesi Finansmana Erişimi Kolaylaştıracak
İnşaat Deryası
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
  • RSS
Tüm Hakları Saklıdır © 2016

İnşaat Deryası

 |  Haber Scripti

    Günün Öne Çıkan Haberleri

    • Konut Kredisinde Limit 20 Milyon TL'ye Çıktı
    • 63 Yıldır Tek İşimiz Konut Üretmek
    • 35 Metrekarelik Atölyeden 3.500 Metrekarelik Üretim Gücüne...
    • 2026’da Konut Üretimi Artacak
    • Konut Kredisi Düzenlemesi Finansmana Erişimi Kolaylaştıracak
    • TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde Bu Hafta Hangi İller İçin Kura Çekilecek?
    • Emlak Konut'tan Alsancak'a Üçüncü Proje
    • Konut Kredisi Çekecekler Dikkat!
    • İnşaatta Sürdürülebilirlik Tartışmaları Güç Kazanıyor
    • Kiracılar ve Ev Sahipleri Soluğu Mahkemede Aldı!
    • Mert Başaran’dan Konut ve Faizle İlgili Önemli Çıkış
    • Türkler Yurt Dışından 2,4 Milyar Dolarlık Konut Aldı
    • Uzmanlar Uyardı: Evini Satıp Altın Alanlar Dikkat!
    • Karabağlar Osman Aksüner’de Kentsel Dönüşüm Hız Kazandı
    • İzmir'in İkinci Çevre Yolu Projesi 3 Yılda Tamamlanacak