Kovid-19 İnşaat Sektöründe Yüzde 15,3 Küçülmeye Neden Oldu

Kovid-19 İnşaat Sektöründe Yüzde 15,3 Küçülmeye Neden Oldu

Mart 2020 den bu yana dünya Kovid-19 salgınının kıskacında . Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Kovid-19 salgını İnşaat sektöründe yüzde 15,3'lük derin bir küçülmeye sebep oldu.

A+A-

2020 Mart'tan beri Kovid-19 pandemisinde 3 dalga yaşandı. Pandemi tüm dünyayı etkisi altına alırken, sektörlerde oldukça etkilendi. 

Capital Dergisi'nden Nilüfer Gözütok Ünal'ın haberine göre; bazı sektörüler pandemide küçüldü, karlılığı azaldı ve istihdam kaybı yaşadı. Henüz pandeminin oluşturduğu kayıplar telafi edilemezken şimdi de 4. dalga ve etkileri gündeme geldi. Sektörler şimdiden 4. dalga için önlemleri konuşmaya başladı ve teyakkuza geçti. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi? 

İnşaat sektörünün verilerine bakıldığında, sektörün Mart Haziran 2020'de yüzde 93,9, Eylül 2020- Ocak 2021 arasında yüzde -11,4 oranlarında daraldığı görüldü. 

Bazı sektörlerde asıl etki 2. dalga sürecinde görüldü, İbrahim Polat Holding CEO'su Baran Demir, yurt içinde inşaat malzemesi satan yerlerin ve yapı marketlerin koronavirüs salgını sebebiyle kapandığı bu dönemde yurt içi satışların düştüğünü belirtti. 

İnşaat sektöründe ise ilk dalgada yüzde 3,9'luk bir daralma sonrasında ikinci dalgada yüzde 11,4 oranında daha derin bir küçülme yaşandı. 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, devam eden ve potansiyel projelerin bu süreçte etkilendiğini, gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki projelerinin bir bölümünün durduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.