İnşaat Ruhsatı Alan Daire Sayısı Yüzde 27,9 Azaldı

İnşaat Ruhsatı Alan Daire Sayısı Yüzde 27,9 Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2022’nin ilk 2 ayında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 22,5 ve daire sayısı yüzde 27,9 azaldı.

A+A-

TÜİK'in yılın birinci çeyreği için yayımladığı Yapı İzin İstatistikleri'nde yeni konutlar için yapılan ruhsat başvurularının düştüğünü ortaya koydu.

2021'in ilk çeyreği ile kıyaslandığında 2022'nin ocak ve mart döneminde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 22,5 daire sayısı yüzde 27,9 yüzölçümü ise yüzde 21,8'e düştü.

"YAPI KİMYASALLARI ÜRETİMİNDE YÜZDE 10 ARTIŞ YAŞANDIĞINI GÖRÜYORUZ"

İnşaattaki bu tabloya rağmen yapı kimyasalları sektörünün büyümeye devam ettiğini söyleyen Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Mustafa Akbacı, "İMSAD tarafından yayımlanan Yapı Sektörü Raporu'nda, 2020'de yapı kimyasalları üretiminde bir önceki yıla göre yüzde 10 artış yaşandığını görüyoruz. Üretimin 6,15 milyon tona yükseldiği yapı kimyasalları sektörü, bu ivmeyi yeni konut arzının düşüklüğünden aldı. Çünkü yeni konut satın alma ya da kiralama hayali kuranlar, çareyi tadilatta buldu" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.