İnşaat Projelerinde Başından İtibaren Yer Alıyor, Her Projeye Uygun Çözümler Üretiyoruz

İnşaat Projelerinde Başından İtibaren Yer Alıyor, Her Projeye Uygun Çözümler Üretiyoruz

Bina elektroniği alanında 30 yıldır faaliyet gösteren Barış İletişim'in Yönetim Kurulu Başkanı Sami Akay, İnşaat projelerinde işin başından itibaren yer aldıklarını ve her projeye uygun çözümler ürettiklerini söyledi.

A+A-

Bina elektroniği alanında 30 yıldır faaliyet gösteren Barış İletişim, kurulum ve montajdan sonra 2 yıl boyunca teknik hizmet garantisi vermeye devam ediyor. Barış İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Sami Akay, “Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özelliğimiz verdiğimiz teknik hizmet. Bizimle çalışan firmalar hizmet garantisi aldığı için daha düşük fiyata teklif alsalar dahi bizi tercih ediyorlar” dedi.

24 yaşındayken iş hayatına atılan Sami Akay, 1985 yılında kendi şirketini kurarak elektronik terazi ve yazar kasa satışı, tamiri ve servisi yapmaya başladı. 1993 yılında bina elektroniği alanında bir boşluk olduğunu fark edince bu alana yöneldi. Konuşmalı diafon ve tv yayını sistemleri ile faaliyetlerine başlayan Barış İletişim, bugün 4 farklı noktada 230 kişilik ekiple bina otomasyonu ve internet altyapı hizmetleriyle faaliyetlerini sürdürüyor. Bina elektroniğinde A’dan Z’ye bütün hizmetleri sağlayan Barış İletişim; akıllı ev sistemi, görüntülü diafon, merkezi uydu sistemi, kamera sistemleri, yangın ihbar sistemleri ve hırsız alarm sistemlerinin altyapısını hazırlayıp kurulumunu gerçekleştiriyor. Firma, kurulum ve montajdan sonra 2 yıl boyunca teknik hizmet garantisi de sağlıyor.  Sektördeki gelişimlerinden ve sağladıkları hizmetlerden kısaca bahseden Barış İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Sami Akay, “Konuşmalı diafon ve tv yayını sistemleri işi ile başladık. Daha sonra görüntülü diafonlar çıktı. İşin içine kameralar ve merkezi uydu sistemi girdi. Son olarak akıllı ev sistemleri gelişti. Akıllı ev ile birlikte binanın tüm elektronik altyapısını kurmaya başladık. Turkcell ile protokol imzalayarak Superonline’ın network altyapısını yapmaya başladık” dedi.

baris-iletisim.jpg

Her projeye uygun çözümler

İnşaat projelerinde işin başından itibaren yer aldıklarını ve her projeye uygun çözümler ürettiklerini belirten Akay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnşaat projesi başlamadan önce elektrikçi ile konuşup hangi sistemler uygulanacaksa ona göre altyapısını baştan hazırlıyoruz. Gelen talebe göre altyapısını şekillendiriyoruz. Ya kendimiz yapıyoruz ya da elektrikçiye nasıl yapılacağını tarif ediyoruz. Doğru yapıp yapmadığını sürekli kontrol ediyoruz. Doğru yapılıp, inşaat tamamlanma aşamasına geldiğinde akıllı ev, görüntülü diafon, kamera vb. bina elektroniğinin montajını yapıp kullanıma hazır hale getiriyoruz.”

2 yıl teknik hizmet garantisi

Ürünün kurulum ve montajından sonra da hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Akay, “Müteahhit projeyi tamamlayıp ayrıldıktan sonra bile biz site veya apartman yönetimine hizmet vermeye devam ediyoruz. 24 saat çalışıyoruz. Bir müşterimiz gece 12’de bizi aradığında hemen çözüm sunabiliyoruz. Tüm hizmetlerimizde 2 yıl boyunca teknik hizmet garantisi sağlıyoruz. En büyük avantajımız bu. Müşterilerimiz bir telefonla tüm servis hizmetlerine hızlı bir şekilde ulaşabiliyor” ifadelerini kullandı

Kaliteli dedikleri ürünün arkasında Barış İletişim yazıyor

Kullandıkları ürünlerin ve verdikleri hizmetlerin kalitesini yaşadığı bir olayı anlatarak açıklayan Akay, “Bornova’da bir binada görüntülü diafon için bizden teklif istediler. Arkadaşlarımız gidip binanın yöneticileri ile görüştü. Bizim diafonumuz 20 yıl önce yapıldı, çok sağlam yapılmış diye belirttiler. Arkadaşlarımız diafonu söktüğünde arkasında Barış İletişim yazıyordu” dedi.

Akıllı ev kişiye özel yapılmalı

Akıllı ev otomasyonu konusunda bazı müteahhitlerin ve tüketicilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Akay, kişinin ihtiyacının belirlenip kişiye özel sistemler kurulması gerektiğini söyledi. Akıllı ev için öncelikle iyi bir keşif yapılması gerektiğini ifade eden Akay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Akıllı ev sistemi kurduktan sonra da hizmet vermeye devam etmelisiniz. İhtiyacın dışında sistemler kurulduğu, hizmet için müşterilerden yüksek ücretler teklif edildiği için bazı müteahhitler akıllı ev sistemi kullanmak istemiyor. Sektörde akıllı ev konusunda çok yanlış uygulamalar var. Akıllı ev yapıyorsanız o teknolojiyi kullanmanız ve yazılımı belli aralıklarla güncellemeniz gerekiyor. İnsanlar hayal ettikleri akıllı ev sistemini yaptırdığında hem yaşam standartlarını yükseltiyor hem de kolayca kullanabiliyor. Sadece daha lüks bir proje olsun mantığıyla yapılan, daha sonra hiç kullanılmayan sistemler için gereksiz bir masraf oluşturulmuş oluyor. Akıllı evin kişiye özgü yapılmasını öneriyoruz. Herkesin kullanabileceği sistemleri sunup geliştirilebilecek bir şekilde altyapısını oluşturuyoruz. Müşteriler farklı sistemler talep ettiğinde altyapısı hazır olduğundan cihazlar eklenerek kişiye uygun bir şekilde revize edilebiliyor.”

Yurt dışından evinizi yönetin

Bina elektroniğinin geldiği son noktayı da anlatan Akay, “Akıllı çözümler sayesinde kapınız çaldığında yurt dışında bile olsanız kapınızı çalan kişi ile görüntülü konuşabiliyorsunuz. Evin dışındayken bile evinizin kontrolü sizde oluyor. Gelecekte artık kablosuz çözümleri konuşmaya başlayacağız. Teknolojinin bizi götürdüğü yeri hep birlikte göreceğiz. Biz de teknolojideki bu değişime ayak uydurup yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

sami-akay-baris-akay.jpg

Yenilenen teknolojiye ayak uydurup yatırım yapacağız

İktisat alanında eğitimini tamamladıktan sonra şirkette finans ve yeni yatırımlarla ilgili pozisyon alan Barış İletişim Genel Koordinatörü Barış Akay ise şunları dile getirdi: “7-8 yaşımdan beri şirkete gidip geliyorum. Tabi o zamanlar pek bir şey yapamıyordum. Ancak kablo çekilmesine yardım edebiliyordum. İlerleyen yıllarda işten biraz uzaklaşıp eğitimime odaklandım. Üniversitede iktisat eğitimimi tamamladıktan sonra şirkete döndüm. Elektronik kısmından ziyade finans kısmında yer almayı tercih ettim” dedi. Hedeflerinden de bahseden Barış Akay, “Yenilenen teknolojiye ayak uydurup ona göre yatırımlar yapmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerjiyi yaşam alanlarımıza getirmeye yönelik yatırımlara da imza atmayı planlıyoruz. Teknolojiler artık blok zincir üzerinden çalışmaya başlayacak. Yeni gelen teknolojileri nasıl insan yaşamına entegre edebileceğiz, bunun araştırmasını yaparak buna göre yol haritamızı çiziyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.