İnşaat Malzemelerinde Fahiş Fiyat Uygulayanlara 3 Kat Ceza!

İnşaat Malzemelerinde Fahiş Fiyat Uygulayanlara 3 Kat Ceza!

Önümüzdeki günlerde TBMM genel kuruluna gelmesi beklenen yasa teklifinde, deprem bölgesinde inşaat malzemelerini fahiş fiyatlarla satanlar ile kiralarda yüksek fiyat isteyenlere 3 kat para ceza uygulanması gibi düzenlemeler yer alacak.

A+A-

AK Parti, yeni bir torba yasa teklifinin hazırlıklarına başladı. Önümüzdeki günlerde TBMM Başkanlığı'na sunulması beklenen teklifte üç önemli düzenleme yer alacak. Yılbaşından önce yasalaştırılacak düzenlemede öne çıkan başlıklar bulunuyor. Deprem bölgesindeki illerde, inşaat malzemeleri başta olmak üzere birçok üründe diğer illere nazaran daha fazla fiyat artışı uygulandığı gündeme gelmişti.

Deprem ve sonrasında evlerini kaybeden, büyük acılar yaşayan vatandaşın bir de fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşması üzerine AK Parti harekete geçti. Torba yasa teklifine eklenen bir madde kapsamında 11 ilde gıdadan kiraya, inşaat malzemelerinden hammaddeye kadar her alanda fahiş fiyat artışına diğer illerde uygulananın üç katı ceza verilecek. Halen fahiş fiyat uygulayanlara her bir aykırılık için 10 ila 100 bin lira arasında ceza veriliyor. Bir takvim yılı içinde fahiş artış tekrarlanırsa cezalar da katlanıyor. Deprem bölgesinde bu cezalar üç kat artmış olacak. Türk Ticaret Kanunu'nda "çekin görüldüğünde ödeneceği, buna aykırı herhangi bir kaydın yazılmamış hükmünde olacağı" yönünde düzenleme yapılmıştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.