İnşaat Malzemeleri Nelerdir ve Ne İşe Yarar

İnşaat Malzemeleri Nelerdir ve Ne İşe Yarar

İnşaat yapılırken bir çok malzemenin kullanıldığı bir gerçektir. Bunların bazılarını görebiliyorken bazı malzemelerin daha geri planda kalıyor.

A+A-

 Bu içeriğimizde sizlere inşaat malzemeleri hakkında bilgiler derledik. İnşaat yaparken, öncesinde ve sonrasında kullanılan malzemeler oldukça fazladır. Tüm inşaat malzemelerinin bu makale içerisinde aktarılmasının mümkün olmayacağını belirtelim.
Genel olarak fazla bilinmeyen mazlemelerin ve terimlerin açıklamalarını bu yazımızda sizlere aktarmayı hedefliyoruz.

Kör Kalıp Nedir

Tek kullanımlık kalıplara verilen isim kör kalıptır. Neden kör kalıp deniliyor. İmalattan sonra çıkması mümkün olmaya kalıplara deniliyor. İki beton arasında kalan bir kalıbın sökülmesi mümkün olmamaktadır. Bu durumda olan kalıpların tekrar kullanılması mümkün olmamaktadır. Bu kalıp kör kalıp olmaktadır.

Strafor Ne İşe Yarar

İnşaatlarda kullanılan bir diğer malzeme ise strafordur. Çeşitli markaları ve kalitelerini bulmak mümkündür. Strafor inşaatta neden kullanılıyor ve ne işe yarıyor merak edenler için, ısı izolasyonu için kullanılmaktadır. Son dönemlerde yapılan inşaatların bir çoğunda ısı izolasyonuna oldukça önem veriliyor. Bu nedenle strafor sık kullanılan bir inşaat malzemesidir.

Kütle Beton Ne İşe Yarar

Bina ve yerleşim için yapılan yapılarda kütle beton kullanımı pek görülmemektedir. Kütle beton daha çok radye temelleri, baraj yapımında ve otoyol viyadüklerinde kullanılabilir. Kullanım amacı ise termal çatlak oluşumunun minimum düzeye çekilmesidir.

İnşaat iş bitirme belgesi nedir?

İş bitirme belgesi, yurt içinde veya yurt dışında kamu kuruluşlarına yapım işini doğrudan tek sözleşme ile taahhüt ederek bitirmiş ve geçici kabulünü yaptırmış yüklenicilere ilgili idare tarafından düzenlenip verilen belgeye deniyor.

Ne İşe Yarar Dediğiniz Herşey www.neiseyariyor.com

Günlük yaşam içerisinde bir çok alanda birbirinden farklı ürünleri kullanıyoruz. Sağlık, sanayi, tarım , okul , ev , iş ve daha bir çok şeyi kullanıyoruz. Hatta evcil hayvanlarımızı beslerken bile bazı yemler veya vitaminler kullanıyoruz.

Bazı insanlar ise bunları kullanmadan önce ne işe yaradığını merak ediyor ve araştırıyor. İşte tam bu noktada internet sitelerinden www.neiseyariyor.com takip edilebilir. Bir çok alanda bilgileri sunuyor. Dilerseniz sizde içerik gönderebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.