İnşaat Maliyetleri Makul Seviyelere Gelmedikçe Fiyat ve Kira Artışlarının Önüne Geçilemez

İnşaat Maliyetleri Makul Seviyelere Gelmedikçe Fiyat ve Kira Artışlarının Önüne Geçilemez

İMKON öncülüğünde başlatılan şantiyeleri durdurama eyleminin sona erdiğini belirten MÜFED başkanı İsmail Kahraman, "İnşaat maliyetlerin makul hale getirilmediği halde konut fiyatları ve kira artışlarının önüne geçilemesi mümkün değil" dedi.

A+A-

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) öncülüğünde 09-24 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen 15 günlük iş bırakma eyleminin sonlandığını söyledi.

İnşaat sektörünün 250 farklı iş kolunu beslediğini ve önemli bir istihdam yarattığını belirten  Kahraman, aşırı fiyat artışları nedeniyle almak durumunda kaldıkları boykotu yurt çapında sonlandırdıklarını ve önemli bir farkındalık sağladıklarını ifade etti.

Özellikle çimento ve demir gibi malzemelerin yaşadığı aşırı fiyat artışının kabul edilemez olduğunu vurgulayan İsmail Kahraman, “Karşı karşıya kaldığımız fahiş fiyat artışı müteahhitleri iş yapamaz hale getirdi. Bu durum tüm vatandaşlarımızı da olumsuz etkiliyor. Çimento ve demirde üretim kapasite artırımı yapılması ve ihracat kotası konulması talebimizin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz.  Boykot ve iş durdurmada asıl hedefimiz; fahiş zamlarla birlikte durağanlaşan inşaat sektörünün; 250 alt tedarikçisinin geleceği, konuta erişim planı yapan milyonlarca tüketicinin mağduriyeti, kentsel dönüşüm projelerinin durması, ekonomide dengelerin bozulması ve yüz binlerce işçinin işsiz kalma riskine karşına dikkat çekmektir. Hükümetimizin fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı takip sürecini ve önleyici tüm tedbirleri destekliyoruz. 07 Eylül 2021 tarihinde 31588 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğinde” söz konusu listeye eklenen çimento ve klinker mallarında öncelikli iç pazar ihtiyacının ülkemizde enflasyon ile doğru orantılı olacak şekilde fiyat istikrarının bir an önce sağlanmasını istiyoruz. İnşaat malzemelerindeki fiyat indirimi vatandaşlarımızın daha uygun fiyatlarla ev sahibi olmasının da önünü açacaktır” diye konuştu.

MÜFED olarak sektörün sorunlarını çözüme ulaşana kadar takip edeceklerini de vurgulayan Kahraman, inşaat maliyetlerinin makul hale getirilmesinin önemine dikkat çekti; aksi halde konut fiyatları ve kira artışlarının önüne geçilemeyeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.