İngiltere'de Konut Fiyatı Düştü Kiralar Rekor Kırdı!

İngiltere'de Konut Fiyatı Düştü Kiralar Rekor Kırdı!

Birleşik Krallık konut piyasasında fiyatlar düşerken kiralarda rekor artış görüldü

A+A-

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yayınlanan son rapora göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Eylül ayına kadar geçen bir yıllık sürede %0.1 oranında hafif bir düşüş yaşamıştır. Bu, Ağustos ayındaki %0,8'lik artışın ardından Nisan 2012'den bu yana ülkede görülen ilk yıllık düşüştür.

İngiliz konut piyasası yüksek borçlanma maliyetlerinden etkilenmiştir. ONS'nin özel kira ölçümleri Ekim ayına kadar olan 12 aylık dönemde %6,1'lik bir artışa tanıklık etmiştir. Eylül ayında %5,7 olan bu artış, veri toplanmaya başlandığı 2016 yılından bu yana kaydedilen en yüksek yıllık artışa işaret ediyor.

Konut piyasasındaki dalgalanmalar, geçmişte piyasayı karakterize eden istikrarlı büyümeden önemli bir değişimdir. Ağustos ayında piyasada konut fiyatlarında %0,8 oranında mütevazı bir artış görülmüş, ancak bu eğilim Eylül ayında devam etmemiştir.

Özel kiralardaki artış, ONS'nin 2016 yılında bu verileri toplamaya başlamasından bu yana en büyük yıllık artışı temsil ettiğinden kayda değer bir gelişmedir. Artış oranı da hızlanarak Eylül ayındaki %5,7'den Ekim ayında %6,1'e yükselmiştir.

Konut piyasasındaki bu değişiklikler artan borçlanma maliyetlerinden etkilenmiştir. Bu faktör konut piyasası üzerinde baskı yaratarak konut fiyatlarının düşmesine ve kiraların yükselmesine katkıda bulunmuştur.

ONS'nin verileri, Birleşik Krallık konut piyasasının mevcut durumuna ilişkin anlık bir görüntü sunarak hem ev sahiplerinin hem de kiracıların karşılaştığı zorlukların altını çiziyor. Borçlanma maliyetleri piyasayı etkilemeye devam ettikçe, konut fiyatlarındaki düşüş ve kiralardaki artış eğilimleri öngörülebilir gelecekte de devam edebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.