İngiltere Kraliçesi Malta'daki Villasını 40 Milyon TL'ye Satıyor

İngiltere Kraliçesi Malta'daki Villasını 40 Milyon TL'ye Satıyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Malta'nın başkenti Veletta yakınlarında konumlanan ve Kraliçe'nin İngiltre dışındaki ilk evi olan villayı 6 milyon Euroya (40 milyon TL) satışa çıkardı.

A+A-

Kraliçe, eşi Prens Philip'in Malta'da deniz subayı olarak görev yaptığı 1949-1951 yılları arasında burada yaşamıştı. Villa, daha sonraki yıllarda bakıma muhtaç hale geldi.

Emlak şirketi tarafından verilen ilanda, Kraliçe'nin villası "Kayda geçmiş büyük bir tarihi değere sahip, Palazzo mimarisindeki muhteşem bir konut" olarak belirtildi.

İlanda, 1.560 metre karelik yüksek tavanlı ve dayanıklı evde, konuk ve hizmetçiler için alan bulunuyor. Kraliçe 2. Elizabeth ve Prens Phillip çifti, evliliğinin ilk yıllarında, Kraliçe'nin taç giyme töreninden de önce bu evde yaşamışlardı.

Ancak villa son yıllarda tartışmaların konusu oldu. Virane halde bulunan villanının restore edilip eski göz alıcı haline getirilmesi çağrısı yapılırken, bazıları Malta hükümetinin evi satın alıp bu sorumluluğu alması gerektiğini, bazıları ise bunun evin sahibi olan Kraliçe'nin kararı olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.