İnciraltı Arsa Sahiplerine Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Uyarısı!

İnciraltı Arsa Sahiplerine Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Uyarısı!

İnciraltı Gelişim Derneği başkanı Tayfun Karabulut, imar planı onaylanan İnciraltı bölgesindeki 18 uygulama sürecinin yakında başlayacağını belirterek arsa sahiplerine kat karşılığı arsa sözleşmesi konusunda uyardı.

A+A-

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) başkanı Tayfun Karabulut, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planları askıya çıkan İnciraltı mahallesinin arsa sahiplerine uyarılarda bulundu. Karabulut, yeni açılan dernek binasında avukat Mustafa Çetin tarafından bilgilendirme toplantıları yapılacağını ifade etti. 

İNGEDER başkanı Karabulut konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

18 Uygulama süreci, inciraltı planı kesinleşmesinin ardından, yakın zaman içinde başlayacak.

Bu süreçte dikkatli ve tedbirli olmamız çok önemli. Lütfen ;

· Tapunuzda hisseli olduğunuz paylar varsa; bu pay sahiplerini muhakkak tanıyın ve kendileriyle irtibatta kalın.

· Hisseli olduğunuz paylar akrabalarınızla birlikte ise; süreci bir ve bütün olarak takip edin. Bu süreçte varsa aradaki küskünlükleri ve dargınlıkları bir kenara bırakıp, birlik olarak diyalogda olmanız tüm hissedarların faydasınadır. barışın!!!

· Bulunduğunuz tapunun (parselin ) yanındaki komşu tapu sahiplerinin de kim veya kimler olduğunu bilin, mutlaka faydası olabilecektir.

· Kat karşılığı sözleşme imzalamak için aceleci olmayın.

· Kat karşılığı sözleşmeler çok dikkatli incelenmeli. Yapacağınız sözleşmenin içeriğini ve detaylarını bilmeniz, gelecekte mutsuzluklar ve pişmanlıklar yaşanmaması için hayati önem taşımaktadır.

- Tapuların üzerinde açılmış izale-i şuyu davaları olan ( ortaklıklığın giderilmesi) komşularımız ; lütfen davalarını sadece avukatların takibi ile değil, kendilerinin de duruşmaları ve sürecini yakınen bizzat takip etmelerini öneriyoruz.

İnciraltı Gelişim Derneği ( İNGEDER ) olarak; bir taraftan planlarımızın sürecini takip ederken, diğer taraftan siz komşularımızın , hukuksal anlamda sorunlar yaşamaması adına, bilinçli bir şekilde sürecin ilerlemesine katkı koymak için; Dernek avukatımız Av. Mustafa Çetin , size önceden bildireceğimiz belirli zamanlarda dernek binamızda bulunacaktır.

İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahibi komşularımız, ihtiyaç halinde toprakları ile ilgili tüm hukuksal sorularını avukatımıza da danışma imkanını, randevu alıp, dernek binamızda kolayca bulacaklardır.

İlk olarak; 7 Şubat Çarşamba günü Av. Mustafa Çetin dernek binamızda olacaktır. Görüşme gerçekleştirmek isteyen komşularımız 0555-0679177 numaradan randevu alarak, derneğimizi ziyaret ederek kendisiyle görüşebileceklerdir.

Lütfen Türkiye’nin en değerli toprağına sahip olduğumuzun bilinciyle ve tüm haklarımızı bilerek, bir ve bütün olarak hareket edelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.