İlk Evim ve İlk İşyerim Projesine 8 Milyon Başvuru Yapıldı

İlk Evim ve İlk İşyerim Projesine 8 Milyon Başvuru Yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ İlk Evim İlk İşyerim projesinde başvuru sayısının 8 milyona ulaştığını ve 5 milyon geçerli başvuru olduğunu ifade etti.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başvuruların 2 gün sonra sona ereceği TOKİ İlk Evim İlk İşyerim projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İşyerim projesinde başvuru sayısının 8 milyon olduğunu dile getirerek, söz konusu başvuruların 5 milyonunun geçerli olduğunu söyledi.

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada 20 senede çok büyük atılımlar gerçekleştiğini dile getirerek, kentlerin ihyası, inşası adına çok önemli projeler hayata geçirildiğini dile getirdi.

Habertürk'te yer alan habere göre, toki İlk Evim İlk İşyerim projesinde başvuru sayısı 8 milyona ulaştığını ve bu başvuruların 5 milyonunun geçerli olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada TOKİ İlk Evim İlk İşyerim projesi'nin Türkiye Yüzyılı projesi olduğunu söyleyen Bakan Murat Kurum, çevre, insan, doğa odaklı anlayışla muhteşem Türk şehirleri diyerek, "Türkiye Yüzyılı'nda 7 kıtaya anlatacağımız anlayışla bir şehircilik anlayışı olacaktır." dedi.

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada bu ilk projenin ilk etabı. 2., 3. etap olacağını söyleyerek, 2 milyona yakın vatandaşa bu erişimi sağlayacaklarını dile getirdi. Bakan Murat Kurum ayrıca, "Geride kimsenin bırakılmadığı, tüm kesimlerin içinde yer aldığı bir proje." dedi.

TOKİ KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Habertürk'te yer alan habere göre, TOKİ başvurularını tamamlayan vatandaşlar kura çekimlerinin ne zaman gerçekleştirileceğini merak ediyor ve araştırıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada başvuru bedellerinin kuralar çekildikten sonra iade edileceğini dile getirerek, evi olanların konut ve arsaya başvuramayacağını belirtmişti.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 31 Ekim tarihinden sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacağını dile getirerek, taksit ödemelerinde ihtiyaç olursa devletin yardımcı olacağını kaydetti.

Ömer Bulut, taksit ve ödeme konusunda dünya genelinde bir ekonomik sıkıntı yaşanırsa devletin önlem alacağını dile getirerek, Arnavutköy TOKİ projesinde ihalelerin devam ettiğini ve projelerdeki ihalelerin yarısının tamamlandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.