Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Yıl Sonunda Açılacak

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Yıl Sonunda Açılacak

Biri 5 bin 370 metre, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, yol sonunda hizmete sunulacak.

A+A-

Ilgaz Dağı'nda inşa edilen "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli", hem sürücüleri, hem turizmcileri, hem de esnafı sevindirecek.

TÜNEL YIL SONUNA KADAR AÇILACAK

Özellikle kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na inşa edilen tünelin yıl sonuna kadar açılması planlanıyor.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nden görüntüler

Giriş ve çıkışları "köpek balığı ağzı" şeklinde projelendirilen, biri 5 bin 370 metre, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan tünelle, özellikle kış aylarında trafik kazalarıyla gündeme gelen Ilgaz Dağı'nda ulaşımın daha hızlı ve güvenli sağlanması hedefleniyor.

İÇ ANADOLU İNEBOLU LİMANI İLE KARADENİZ'E BAĞLANACAK

Bölgedeki sanayi kuruluşlarına da katkı sağlayacak tünel, özellikle İç Anadolu bölgesindeki fabrikaların ürünlerini Karadeniz'e ulaştırmasını, İnebolu Limanı'na getirilen ürünlerin de iç bölgelere daha kolay taşınmasını sağlayacak.

100 YILLIK HAYAL

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar'ın yaptığı açıklamada, tünelin bölgenin 100 yıllık hayali olduğunu söyledi. Ilgaz Tüneli'nin hayata geçmesinin çok önemli olduğunu anlatan Karatatar, "Hükümetimizin aldığı önemli bir kararla hayat bulan ve yakında açılacak olan Ilgaz Tüneli, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak ana arterlerin önemli bir parçası" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.