İl Müdürü Görevden Alındı!

İl Müdürü Görevden Alındı!

İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömür Özdil görevinden alındı. Özdil'in yerine Adana İl Müdürü Halit Ergin atandı.

A+A-

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin göreve geldikten sonra başlattığı kadro revizyonu, taşta teşkilatı olarak adlandırılan illere de yansıdı.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında görevinden ayrılan ve Ankara’da bakanlığın ÇED Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Ömer Albayrak’ın yerine Muğla’dan getirilen Ömür Özdil görevinden alındı. İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü görevinde sadece bir yıl kalabilen Özdil’in merkeze çekildiği öğrenildi.

Görevinden alınan İl Müdürü Özdil’in yerine Adana’da uzun yıllardır görev yapan İl Müdürü Halit Ergin atandı. Görevden alma ve atama kararlarının taraflara tebliğ edildiği öğrenildi.

HALİT ERGİN KİMDİR ?

1973 yılında Kadirli’nin Mecidiye Köyünde doğdu. 1995 Yılında da Fırat Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl özel sektör bünyesinde Mersin İli Tarsus ilçesindeki Berdan İçmesuyu Arıtma Tesislerinde Çevre Mühendisi olarak işe başladı. 1996 Kasım ayında askerlik görevini tamamlamak için işinden ayrıldı.

1997 Eylül ayında da Muş İline öğretmen olarak atanarak bu görevini 2000 yılı sonlarına kadar sürdürdü. 2000-2005 Yılları arasında da Adana Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne atanarak Çevre Mühendisi olarak görev yaptı.

2005 yılında da Adana Çevre ve Orman Müdürlüğüne atanarak 2007 yılı ortalarına kadar Çevre Mühendisi olarak, 2007- 2011 arasında bir dönem hariç ÇED ve Planlama Şb. Md. V. olarak görev yaptı. 2011-2013 yılları arasında da Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şb. Md.V. ve bir dönemde Çevre Mühendisi olarak çalıştı.

2014 yılında da İl Müdür Yardımcısı V. olarak atandı. 06 Mart 2015 tarihinde Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne; İl Müdürü olarak atandı. 23 Eylül 2019 tarihinde Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atanarak görevine başlamıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.