‘İhracata Kota Uygulaması Kartelleri Durduramadı’

‘İhracata Kota Uygulaması Kartelleri Durduramadı’

Çimento fiyatlarındaki yüzde 200’lük fiyat artışlarına karşı başlattıkları mücadele sonunda ihracata sınırlama getirildiğini belirten MÜFED başkanı İsmail Kahraman, “İhracata kota uygulamasının da bu kartelleri durduramadığını görüyoruz" dedi.

A+A-

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) başkanı ve İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi İsmail Kahraman Karşıyaka Müteahhiler ve İş Adamları Derneği'nin düzenlediği toplantıda çimentodaki fiyat artışları ile ilgili açıklama yaptı.

Fiyat artışlarını kabul etmediklerini belirten Kahraman şunları söyledi:

“Son dönemlerde inşaat maliyetlerinde yaşanan fahiş fiyat artışları nedeniyle inşaat sektörü durma noktasına geldi. Demir çelik, çimento, beton, MDF, alüminyum, kablo, cam fiyatlarında yüzde 100 ile 200 arasında artış oldu. Hem Federasyon hem de İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesi olarak bu zamlara karşı mücadele veriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda İzmir’e gelen Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a çimentodaki fiyat artışlarını gösteren faturaları ilettik. 2020’de 135 TL’ye satılan çimentonun fiyatı 2021’de 425 TL’yi buldu. 15 ayda yüzde 200’den fazla fiyat artışı var. Bu fiyat artışına karşı olduğumuzu, bu fiyat artışları ile sektörün duracağını ve vatandaşın konut edinme imkanının kalmayacağını bakanımıza ifade ettik. Ticaret Bakanlığımız da bu zamlar üzerine ihracata kota getirdi. Bugün itibariyle ihracata kota uygulamasının bu kartelleri durduramadığını görüyoruz. Bu nedenle mücadelemizi hem Ticaret Bakanlığı hem de Ticaret Odası nezdinde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu aşırı fiyat artışlarını kabul etmiyoruz. Bu fiyatlarla inşaat yapmamız mümkün değil. Yaparsak da satacak kimse bulamayacağız”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.