İBB, Mecidiyeköy'deki Gayrimenkulünü 473 Milyon TL'ye Sattı!

İBB, Mecidiyeköy'deki Gayrimenkulünü 473 Milyon TL'ye Sattı!

İBB İstanbul'un değerli semtlerinde Mecidiyeköy'de 5 adet parselini açık artırma yoluyla sattı. Arazi satışından 473 milyon TL gelir elde edildiği iddia edildi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Türkiye'nin en değerli semtlerinden Şişli Mecidiyeköy'deki 5 adet parselini açık artırma yoluyla sattı. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 28 Nisan'da yapılan öğrenilen ihale için İBB yönetiminin katılımcılardan 14 milyon 160 bin TL geçici teminat istediği belirtildi.

 Toplam büyüklüğü 17 bin 463 metrekare olan söz konusu parsellerin İBB yönetimi tarafından 473 milyon TL'ye satıldığı ifade edildi. 1'inci Levent'te Büyükdere Caddesi üzerindeki AVM'lere komşu olan bu parselin diğer 4 parselin ise bitişik konumunda yer alıyor. Mecidiyeköy Metro ve Metrobüs durağının karşısında olduğu görüldü. Parsellerin muhammen bedelinden 1 milyon lira fazla rakamla satıldığı tahmin edilirken ihalede yeterli rekabetin oluşmaması olarak yorumlandı. İstanbul'un en değerli arazilerinden olan bu parselleri hangi şirketin ya da kişinin satın aldığı ise İBB tarafından açıklanmadı. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum