Hüppe Türkiye, Markalı Kabinde Pazarın Yüzde 35’ine Sahip

Hüppe Türkiye, Markalı Kabinde Pazarın Yüzde 35’ine Sahip

1995 yılından beri Türkiye pazarında bulunan Hüppe’nin Türkiye genel müdürü Ömer Kalender, “Bugün Hüppe Türkiye, markalı kabinler sektöründe Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 35’ine sahip” dedi.

A+A-

Kökleri 1889 yılına dayanan, Avrupa’yı duş kabini ile tanıştıran Hüppe, global duş kabini sektörünün en güçlü markalarında birisi konumunda bulunuyor. 1995 yılından itibaren Türkiye pazarında bulunan Hüppe’nin Türkiye genel müdürü Ömer Kalender, şirketin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Marka olabilmenin titiz, özverili, yatırım gerektiren uzun ve meşakkatli bir yolculuk olduğunu belirten Kalender, “Zaman boyutunun yanında dizayn, üründe inovasyon, ürün ve hizmette kalite, markaya yatırım güçlü bir marka oluşturabilmenin önemli parametreleri.  İnovasyon Hüppe’yi çok özel yapan özelliklerin başında gelir. Hüppe’nin Avrupa’yı ilk duş kabini ile tanıştırması başlı başına büyük bir inovasyondur zaten. Günümüzde satılan duş kabini ürünleri irdelendiğinde çok geniş ölçüde kullanılan birçok tekniğin ve özelliğin ilk önce Hüppe tarafından geliştirildiğini ve kullanıldığını fark ederiz. Duş kabininde bugün çok yaygın olarak kullanılan kayar panel sistemi ilk olarak Hüppe tarafından gerçekleştirilmiş ve patenti alınmıştır. Su damlacıklı cam desenleri de ilk kez Hüppe tarafından kullanılmıştır. Duş kabininde mıknatıslı fitili ilk kez Hüppe kullanmıştır. Temperlenmiş camı ilk kez kullanan firma yine Hüppe olmuştur. İlk açılır kapı sistemi Hüppe tarafından geliştirilmiştir. İlk çerçevesiz duş kabinini yine Hüppe piyasaya sunmuştur. Camda leke tutunmasını minimize eden ilk teknolojik uygulamayı Hüppe gerçekleştirmiş, kullanılan kimyasalın patentini almıştır. Hüppe Manufacture adını verdiği yeni bir üretim sistemi olan terzi usulü üretimini duş kabini pazarıyla tanıştırmıştır” dedi.

Ürün Portföyünü Geliştirdi

Ürün portföyleriyle ilgili bilgi veren Kalender, şunları söyledi: “Hüppe, kişiye özel banyo hayallerini gerçeğe dönüştürmek üzere dizayn edilen 100’den fazla duş kabini ürün seçeneği sunuyor. Duş alanını odak alıp bütünsel bir hizmet sunmayı hedefleyen Hüppe, ürün portföyünü duş kabininin de ötesine taşıyarak, ürün portföyünü akrilik döküm ve solid bazlı tekne, düz ve hidromasajlı küvet, paslanmaz çelik bazlı duş kanalları ve duş alanına özel belirli aksesuarlarla zenginleştirmiştir.”

Yüzde 75’i İhraç Ediliyor

“Hüppe olarak 1995 yılından itibaren Türkiye pazarındayız” diyen Kalender, “Bugün Hüppe Türkiye, markalı kabinler sektöründe Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 35’ine sahip. Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kapalı alanı 6.000 metrekareyi aşan tesislerindeki üretiminin yüzde 75’ini başta Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, İspanya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Polanya gibi batı ve orta Avrupa ülkeleri olmak üzere Romanya, Hırvatistan, Sirbistan, Bosna-Hersek, Kosova, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Türki Cumhuriyetler (Azerbaycan, Kazakistan, ...) gibi komşu ülkelere ihraç ediyor” ifadelerini kullandı.  Hüppe Türkiye olarak yurt çapında yayılmış yaklaşık 300 iş ortağıyla hemen hemen yurdun her köşesine hizmet verdiklerini belirten Kalender, “Bayi yoğunluğumuz büyük şehirlerde çok daha fazla. Kırsalda ise her şehirde tek bayi veya birden çok ili kapsayan bölgesel iş ortaklarımız var. Satış ve satış sonrası servis hizmetlerimiz iki ayrı koldan çalışıyor. Satış yaptığımız her bölgede servis organizasyonlarımızı da oluşturuyoruz” dedi.

Daha Fazla Üretim Yapmaya Talibiz

Türkiye pazarına yönelik yatırımlarından bahseden Kalender, gelecek planlarını da şu sözlerle anlattı: “Hüppe Türkiye olarak grup içindeki gelişmeleri anında Türkiye operasyonumuza uyarlıyor, Türk tüketicisinin hizmetine de sunuyoruz. Grubun çok önemli bir üretim merkezi olduğumuz için de bu bir zorunluluk aynı zamanda. Hüppe Türkiye’nin bu dinamizmi, sektörün de gelişmesinde önemli bir katalizör. Hüppe Türkiye olarak grup için daha fazla üretim yapmaya talibiz. Dünyanın içinden geçmiş olduğu koşullar ve ülkemizin gerek coğrafi gerekse stratejik konumu bizlerin şansını arttırıyor. Hüppe olarak Türkiye duş kabini pazarının oluşumunda ve gelişiminde ciddi katkılar sunduk, bu katkılarımız aynı şekilde devam edecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.