Hükümet Konut Arzını Artırmak İçin Harekete Geçiyor!

Hükümet Konut Arzını Artırmak İçin Harekete Geçiyor!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak.

A+A-

Hükümet, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek amacıyla yerel yönetimlerle iş birliğini artırmak için düğmeye bastı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre merakla beklenen 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra AK Partili belediyeler, özellikle büyükşehirlerde konut arzını artırmak amacıyla projeler üreterek merkezî hükûmete destek verecek. Konut yapımlarına ilk etapta kiralık konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde başlanacağını dile getiren AK Parti kaynakları “Konut arzında yaşanan sıkıntıları bir an önce çözeceğiz. Hâlihazırda pek çok belediye konut üretimi için çalışmalar yapıyor. Hedefimiz söz konusu bu çalışmaları artırarak tüm belediyelere yaymak. Özellikle kiralık konut sıkıntısı yaşanan bölgelerde, ev-sahibi kiracı anlaşmazlıklarının önüne geçmek ve yaşanan fahiş artışlara dur demek için çalışmaları hızlandıracağız. Bazı belediyeler tarihinde hiç konut inşa etmemiş. Bazı belediyeler de 30-40 sene önce ‘sosyal konut’ projesi hayata geçirmiş fakat devamı gelmemiş. Hedefimiz bu belediyeleri de konut yapımlarına teşvik ederek, yaşanan süreci de en hafif sıkıntı ile atlatmak” diye konuştu.

TOKİ'NİN KAYNAKLARI DEPREM BÖLGESİ'NE KAYDI

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan imzalı habere göre asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın iş gücü büyük oranda deprem bölgesindeki 11 kente kaydırıldığına dikkat çeken yetkililer “Bu nedenle yerel yönetimlerden aktif bir biçimde konut üretimine katkı istenecek. Konut arzına çözüm üretirken dönüşümü yalnızca fiziki değil, kültürel, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla beraber ele alacağız. Değer üreten kentler kuracağız. Senenin 2. yarısı itibarıyla da enflasyonun düşüş trendine girmesi vatandaşlarımızın elini rahatlatacak. Gerek merkezi, gerekse yerel yönetimlerle hep birlikte bu hayat pahalılığından kurtulacağız” dedi.

KONUT ARZ SIKINTISI ORTADAN KALDIRILMIŞ OLACAK

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre AK Parti hükûmeti, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 11 şehri etkileyen depremler öncesinde konut arzını artırmaya yönelik cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’ni başlatmıştı. Söz konusu proje ile ilk etapta 250 bin sosyal konut yapımı, hazine arazilerinde 100 bin altyapılı konut arsası tahsisi ve toplamda 10 bin dükkân yapılması planlanıyordu. Yaşanan felaketten sonra iş gücü büyük oranda deprem bölgesine kaydırıldığı için bazı projelerde aksaklıklar yaşanmıştı. 31 Mart 2024 yerel seçimler sonrası projelerin hızlandırılacağı, ayrıca yerel yönetimlerle ortak olarak hayata geçirilecek olan projelerle beraber konut arz sıkıntısının büyük oranda çözülmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.