Hobi Bahçeleri İle İlgili Kanun Teklifi Geri Çekildi

Hobi Bahçeleri İle İlgili Kanun Teklifi Geri Çekildi

AK Parti hobi bahçelerinin yıkılmasını ve yasaklanmasını öngören yasa teklifini yeniden düzenleme kararı aldı. 140 bin hobi bahçesi rahat bir nefes aldı. Avukat Haydar Seyfi, hobi bahçeleri yasası için önerilerini anlattı.

A+A-

140 bin hobi bahçesini ilgilendiren yasa teklifi için AK Parti’den revizyon adımı geldi. AK Parti, Ulusal Kanal’ın da gündeme getirdiği, Meclis Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nda kabul edilen yasa teklifini geçirme kararı aldı. Komisyondan geçen Gıda Kanunu’nu ve Hobi Bahçeleri konulu teklif genel kurula sunulmayacak.  

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk, konunun Cumhurbaşkanına iletildiği ve cezalandırma değil, çözüm odaklı politikanın gerekliliği izah edildiği belirtti.

Yarım milyona yakın kişiyi ilgilendiren yasa teklifini Avukat Haydar Seyfi bu sözlerle değerlendirdi, “birçok belediye ve üniversitenin hobi bahçesi olduğunu” söyledi.

İzmir’de Gayrimenkul İşletme Kooperatifleri’nin avukatlığını yapan Seyfi, her hobi bahçesinin 5403 sayılı kanuna uymadığını ifade etti.

“Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu”nda değişiklik teklifi geri çekildi ancak hobi bahçelerinin yine de bir düzenlemeye ihtiyacı var. Avukat Haydar Seyfi, önerilerini anlattı.

AK Parti'nin teklifi geri çekmesi 140 bin hobi bahçesi sahibine rahat bir nefes aldırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.