Hızlı, Güvenli ve Kayıtlı Emlakçılık Dönemi

Hızlı, Güvenli ve Kayıtlı Emlakçılık Dönemi

Prokule Türkiye gayrimenkul yatırım uzmanı Hasan Gürlek, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklik ile gayrimenkulde haksız rekabetin ortadan kalktığını; hızlı, güvenli ve kayıtlı emlakçılık döneminin başladığını söyledi.

A+A-

Taşınmaz Ticareti hakkında Ticaret Bakanlığı yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımladı. Yapmış olduğu yazılı açıklamada Bakan Pekcan, söz konusu olan yönetmelik değişikliği ve oluşturulacak sisteme ilişkin bilgi verdi.

Bu bilgiler ışığında Prokule Türkiye gayrimenkul yatırım uzmanı Hasan Gürlek “Değişen yönetmelik ile haksız rekabet ortadan kaldırılacak. Hizmet kalitesi artırılmak ile birlikte meslekte kendini geliştirmiş profesyonel ellere bırakılarak işlemler daha hızlı gerçekleşecek ve güven ortamı oluşacaktır.

HIZLI, GÜVENLİ, KAYITLI EMLAKÇILIK BAŞLIYOR

Faaliyette bulunan emlak işletmelerine yetki belgelerini almaları için verilen süre 31 Ağustos 2020 tarihinde sona erdi. Yetki belgesi bulunmayanlar emlakçılık yapamayacak. Aksi bir durum söz konusu olduğu takdirde yetki belgesi olmadan emlakçılık yapanlara idari yaptırım uygulanacak. Türkiye’de de artık emlakçılık bu iş tecrübesine sahip yetkin ve eğitimli kişiler tarafından yürütülecek.

Yeni bir emlak işletmesi açılabilesi için en az 100 saatlik taşınmaz ticareti konusunda eğitim alınması ve aynı zaman da mezuniyet halinde 6 ile 12 ay emlak danışmanlığı yapmış olması gerekmektedir. Başka bir durum ise emlak işletmesinde sigortalı çalışanların “SEVİYE 4”, emlak işletmesi sahipleri ve yetkilileri ise “SEVİYE 5”  yeterlilik belgesi ile  faaliyet gösterme yükümlülüğü olacaktır. Bunların sonucunda tüketicilerimiz daha kaliteli ve hızlı hizmet alacaktır.

YANILTICI İLANLARA YER YOK

Prokule Türkiye gayrimenkul yatırım uzmanı  Hasan Gürlek değişen yönetmeliğe göre yetki belgesi olmayan işletmeler ilan sitelerine üye olamayacak. Bununla birlikte tüm ilanlarda yetki belgesinde ki işletme adı ve unvanı aynı zaman da yetki belgesi numarasının bulunması zorunlu olacak. Taşınmaza ilişkin bilgiler yanlış ve eksik verilmesi halinde idari para cezası uygulanacaktır diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.