Hangi Müşteriye Hangi Ev Önerilir?

Hangi Müşteriye Hangi Ev Önerilir?

Ev satışını hızlandırmada müşteriye aradığı evi sunmak çok önemli. Peki hangi müşteriye hangi ev önerilmeli? İşte cevabı...

A+A-

Gayrimenkul danışmanları satılık ev ya da kiralık daire arayan birçok emlak müşterisine hizmet sunuyor; yalnız yaşayan, yeni evli, evli ve birden fazla çocuğu olan, öğrenci… Her müşterinin de farklı beklentileri oluyor. Kimi yaşam alışkanlıklarını devam ettirmek, kimi eşyalarını rahatça sığdırmak, kimi iş yerine yakın, kimi çocuğunun okuluna kısa mesafesi olan bir ev arıyor.

Peki gayrimenkul danışmanları hangi müşteri profiline hangi daire tipini önermeli? Göstereceği daireleri belirlerken lokasyondan evin iç özelliklerine, ulaşım avantajından bina yaşına kadar hangi kriterlere göre hareket etmeli?

Bir gayrimenkul danışmanı, müşterisinin ev arayışında birden fazla daire göstermek yerine, beklentileri karşılayacak daireleri gezdirdiğinde daha hızlı satış ya da kiralama yapma avantajını yakalıyor. Müşteriler de kendilerini anlayan danışmanlarla karşılaştıklarında hem memnuniyetleri artıyor hem de çalıştıkları danışmanı ve gayrimenkul ofisini yakınlarına tavsiye ediyor. Burada önemli olan ev arayışında olan kişilerin beklentileriyle ihtiyaçlarını birleştirerek, seçim yapmalarını sağlamak.

İşte gayrimenkul danışmanları için müşteri profiline göre satılık/kiralık daire alternatifleri belirleme rehberi!..

Yalnız yaşayan çalışanlar hangi daireler ile ilgilenir?

• Yalnız yaşayan ve çalışan bir kişi için 1+0, 1+1 veya eşya sayısı fazlaysa 2+1 daireleri sunabilirsiniz. Ayrıca “akıllı evler” de iyi bir seçenek olabilir.

• Çalışan ve yalnız yaşayan müşterinize, iş yerine ve şehir merkezine yakın yerleri tavsiye edebilirsiniz.

• İşine ve sosyal yaşamına uygun lokâsyonda, genç binada bulunan, mümkünse ankastre mutfaklı, beyaz eşyalı daireler çalışan ve yalnız yaşayan müşterinizin hayatını kolaylaştıracaktır.

Öğrenciler hangi daireler ile ilgilenir?

• Üniversite öğrencileri özellikle kiralık daire pazarında önemli müşterilerdir. Yol masrafı olabildiğince az olsun diye, okula yakın evler ararlar.

• Eşyalı daireler, öğrenciler için az masraflı ve konforlu bir seçenektir.

• Tek kişi yaşayacaksa 1+1 daireleri, birden fazla öğrenciye ise kişi sayısına göre 2+1 veya 3+1 daireleri gösterebilirsiniz.

Evlenecek çiftler hangi daireler ile ilgilenir?

• Evlenmeye hazırlanan çiftler çok fazla alternatif görmek isteyecektir. Bölge seçimi ve bir dairede aranması gereken başlıca özellikler konusunda kararsız olmaları doğaldır. Bu konuda gayrimenkul danışmanları sadece yer gösteren değil, aynı zamanda yol gösteren bir yaklaşım sergilemelidir.

• Yeni evlenecek çiftler artık bina yaşı sıfır ile 10 arasında değişen yerlere daha çok ilgi gösteriyor. Bu nedenle, onlara sunacağınız dairelerin eski binalarda bulunmamasına özen göstermelisiniz. Sıfır daireler, yeni bir hayata adım atan evli çiftlerin daha çok ilgisini çekecektir.

• Konut tipi olarak 2+1 daireler hem daha ekonomik hem de daha kullanışlı olacaktır.

• Evlilik hazırlıkları için yapılan harcamalardan sonra alacakları ya da kiralayacakları evin masrafsız olması onlar için cazip bir seçenek olabilir.

Evli ve bir çocuklu aileler hangi daireler ile ilgilenir?

• Evli ve bir çocuğu olan aileler hem eşyalarını rahatça yerleştirebilecekleri hem de çocuklarının okullarına yakın daireler arar.

• Bu müşteri profili için en uygun seçenekler 2+1 ve 3+1 dairelerdir. Özellikle de park gibi yeşil alanlara yakın, çocuk oyun alanı olan sitelerdeki daireler tercihleri olacaktır.

• Çocuklu ailelerin bir evden diğer beklentileri arasında sağlam bir binada olması kadar güneş gören güney cepheli olması da gelir.

Evli ve birden fazla çocuğu olan aileler hangi daireler ile ilgilenir?

• Evli ve birden fazla çocuğu olan aileler 3+1 ve 4+1 dairelerde yaşamayı tercih eder.

• Kalabalık aileler için dubleks ve bahçeli evler de kullanışlı olacaktır. Eğer evcil hayvan besleyen bir aile müşterinizse, mutlaka bahçeli veya bahçe kullanımlı giriş daireleri önermelisiniz.

• Daire özellikleri olarak depolama alanı ya da kapalı bir balkonu olması gerekebilir.

• Konum avantajı olarak ise yeşil alanlara yakın, çocuk parkı olan, çocukların okullarına yakın yerlerde bulunan evleri göstermek satışı/kiralamayı hızlandıracaktır.

Emlak yatırımı yapmak isteyenler hangi daireler ile ilgilenir?

• Yatırım amaçlı ev almak isteyen müşterilerinizin öncelikli beklentisi iyi kira getirisi sağlayacak, konum olarak beş yılda prim yapacak bölgelerde bulunan dairelerdir.

• Emlak yatırımcılarına gelişmiş ya da gelişmekte olan bölgelerden 1+1, 2+1 daireler önerebilirsiniz. Nedeni, 1+1 ve 2+1 dairelerin kısa zamanda kiracı bulma, satılmak istendiğinde ise satılık daire arayan müşterilere daha çok hitap etmesi…

• Emlak yatırımcıları, eğer kira getirisi konusunda ısrarcı değilse, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun yaşandığı bölgelerden yenilenme süresi yakın binalarda bulunan daireleri rahatlıkla tavsiye edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.