
Güzelbahçe’de 83,8 Milyon Liralık Spor Tesisi Yapım İhalesi
Güzelbahçe Belediyesi Kahramandere Mahallesi’nde spor tesisi yapımı ve işletmesini kapsayan 83,8 milyon liralık projeyi ihaleye çıkarıyor. 2 bin 485 metrekare taşınmaz üzerinde geliştirilecek proje, yapım ve uzun süreli işletme modelini birlikte içeriyor
İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde inşaat ve gayrimenkul sektörünü ilgilendiren yeni bir yatırım hamlesi için düğmeye basıldı. Belediye, Kahramandere Mahallesi’nde spor tesisi yapımı ve işletmesini kapsayan 83,8 milyon liralık projeyi ihaleye çıkarıyor.
Yaklaşık 2 bin 485 metrekarelik taşınmaz üzerinde geliştirilecek proje, yapım ve uzun süreli işletme modelini birlikte içeriyor. 71,8 milyon lira yapım maliyeti öngörülen yatırım, 10 yıllık kiralama modeliyle özel sektör eliyle hayata geçirilecek. Yıllık 12 milyon lira kira bedeli üzerinden ihale edilecek proje, spor yatırımı olmasının yanı sıra gayrimenkul geliştirme projesi niteliği de taşıyor.
20 Mayıs’ta kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek ihale, özellikle spor odaklı ticari gayrimenkul geliştirme alanında yatırımcıların ilgisini çekebilecek nitelikte görülüyor. İhale için 2,5 milyon liranın üzerinde geçici teminat şartı aranırken, proje sınırlı ayni hak tesisi modeliyle yatırımcıya uzun vadeli kullanım hakkı sağlayacak.
Uzmanlar, belediyelerin bu modelle geliştirdiği projelerin son dönemde kamu-özel iş birlikleri kapsamında dikkat çektiğini belirtirken, Güzelbahçe’deki bu yatırımın bölgedeki arsa değerleri ve ticari hareketlilik üzerinde de etkili olabileceği değerlendiriliyor. Projenin tamamlanmasıyla ilçede hem spor altyapısına hem de gayrimenkul piyasasına yeni bir değer eklenmesi bekleniyor.





HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.